Estonian Air tühistab Tartu lende

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air'i lennuk. Ei ole juhtunuga seotud.
Estonian Air'i lennuk. Ei ole juhtunuga seotud. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Mitu Estonian Airi Tartu-Tallinna lennule pileti ostnud klienti on saanud kirja, kus lennufirma teatab lennu tühistamisest vähese nõudluse tõttu.

Kirjad puudutavad näiteks 7. ja 8. augusti hommikusi väljumisi Tartust.

Estonian Airi pressiesindaja Maris Talvari ütles, et lennufirma teatas juba juunis, et vähese nõudluse tõttu suvel peatatakse väljumised Tallinnast esmaspäeval ja kolmapäeval ning Tartust vastavalt teisipäeval ja neljapäeval.

Talvari lisas, et Saabi lennuki plaanilise tehnilise hoolduse tõttu on tühistatud 8. augustil üks lend Tartu-Tallinna suunal. 7. augusti õhtul Tallinna-Tartu lend toimub, Tartust lendab lennuk edasi hooldusesse.

«Valisime päeva, mis puudutaks võimalikult vähe reisijaid, nelja inimest, kellele pakume lennuks uusi kuupäevi või maksame raha tagasi,» ütles Talvari. «Talvehooajal, käesoleva aasta lõpus ja 2013nda alguses, tuleb teine suurem lennuki plaaniline hooldus. Siis läheb graafikust maha ühtekokku 12 lendu ja see puudutab 12 reisijat. Ka nendele pakutakse neile sobivaid asenduslende või makstakse piletiraha tagasi.»

Lennu tühistamise kohta saadetud kirjas on lennufirmal klientidele kolm pakkumist. Esiteks Tartust Tallinna bussipileti hinna hüvitamine. Teiseks Tartu-Tallinna lennupileti raha tagastamist. Kolmandaks kogu piletiraha tagastamist, kui klient soovib kogu lennupileti tühistada.

Tartu lennujaama juhataja kt Juhan-Johhen Ross ütles, et temani ei ole lendude tühistamise kohta teavet jõudnud ja kõik graafikujärgsed lennud Tartu ja Tallinna vahel on viimasel ajal toimunud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles