Vändra alev tegi staadioniga Pärnule ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra alevivanema Toomas Sontsi arvates on nii sportlikule vallale korralik staadion hädavajalik.
Vändra alevivanema Toomas Sontsi arvates on nii sportlikule vallale korralik staadion hädavajalik. Foto: Urmas Taul

Vändra alev tegi ära selle, mida Pärnu linn pole aastaid suutnud: alevis valmis kvaliteetne kergejõustiku- ja jalgpallistaadion, kus soovijad võivad teha niisama sporti ja alev korraldada suuremaid spordisündmusi.

Vändra alevivanema Toomas Sontsi sõnade järgi ei ole küll staadionile kategooriat veel taotletud, kuid arvatavasti vastaks see 4. kategooriale. Ainus põhjus, miks see kõrgem ei ole, on vajaliku kuue või kaheksa jooksuraja puudumine. Kuigi ring ise on 400 meetrit pikk, saab sellel joosta terve ulatuse ainult neljal rajal. 100meetrine sirge on aga kuuerajaline.

Staadioni rekonstrueerimine kuulus projekti juurde, millega tehti korda eelmisel aastal valminud võimla. Võimla ja staadioni rekonstrueerimise kogumaksumuseks kujunes 765 944 eurot, millest alevi omaosalus oli 15 protsenti ehk 114 891 eurot.

Staadion anti hallata MTÜ Vändra Vaprusele, kes vastutab selle korrashoiu ja hoolitseb muru eest.

Uus staadion, uus inventar

Uus tartaanist jooksurada ja rullides kohale toodud siirdemuru on olnud kohalike ja külaliste kasutuses nädala.

Hanke võitnud Eston Ehituse AS ja AS Nordecon Ehitus said ehitustöödega valmis juunikuus. Kui kergejõustiku osa – jooksurada, hüppematid ja muud vahendid – oli kasutuses juba varem, siis muru vajas veel kastmist ja väetamist ning sinna peale said sportlased alles mõne päeva eest.

Staadionimajja riietusruume ehitatud ei ole, kuid kaks ruumi on siiski jäetud, kus näiteks jalgpallikohtumise vaheajal võistkonnad aru saavad pidada.

277 istekohaga spordirajatise rekonstrueerimise hanke kõrval korraldati hange uue inventari tarbeks, mille võitis Sportservice OÜ.

Peale üle staadioni kostva teavitussüsteemi ja elektrilise ajavõtusüsteemi kuulusid inventari alla uued tablood, tõkked nii täiskasvanutele kui lastele, kõrgus- ja teivashüppematid, stardipakud, autasustamiseks poodium, katusega pingid varumeestele ja treeneritele väljaku kõrval ning muud vajalikud vahendid võistluste korraldamiseks.

Alevivanem tundus eriti uhke elektrilise ajavõtusüsteemi üle, mida küll seni veel testida ei ole saadud, kuid selleks tekib võimalus eesolevatel Rohelise Jõemaa mängudel.

Kasutavad külalisedki

Uue staadioni üle on väga õnnelik Vändra Vapruse jalgpalliklubi peatreener ja eestvedaja Ranet Lepik.

“Oleme üle kahe aasta oodanud kodus mängimist ja treenimist,” rääkis ta. “Kõik on super, esinduslik ja viimase peal.”

Lepik lootis, et ehk treeningtingimuste paranedes paranevad sportlikud tulemused veelgi. Kuigi jalgpalli koha pealt on seis väga hea, ootab peatreener, et uue staadioniga puhutakse hing sisse muudelgi spordialadel.

Staadion on olnud vabalt inimestele kasutatav nädala. Nii Lepiku kui Sontsi tähelepanekute järgi meeldib rahvale uus spordirajatis ja seda kasutatakse.

Nad täheldasid, et kergejõustiklased Pärnust on juba käinud uuel staadionil treenimas.

“Mis rõõmu ja natuke piinlikkust tekitab, on see, et Pärnu kergejõustiklased on staadioni kasutamas käinud, selles on mõtlemisainet Pärnu linnale,” rääkis Lepik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles