Nädalavahetus pakub sportlikku väljakutset

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel on Pärnus spordiüritusi igasuguse füüsilise vormiga inimestele. Kes spordiga päris sinasõbrad ei ole, saavad tutvust teha kepikõnniga, julgemad võivad mõõtu võtta näiteks triatlonil.

Laupäeval toimub tervisekäimise üritus “Käime koos: rannakõnd”. Pärast kogunemist kuursaali ees, tervitussõnu ja väikest soojendust tehakse soovijatele lühike kepikõnnikoolitus. Käimiskeppe saab kohapeal laenutada, kuid rada võib läbida ka tavalise kõnniga. Käimisrada läheb kuursaali eest merepiiri mööda Tervise Paradiisi suunas, valida saab 3,5- või 8kilomeetrise raja. Kui varasematel “Käime koos” üritustel on rada märgistatud olnud, siis seekord oli nädalavahetuse kultuuriürituste tõttu see raske. Käijatele näitab teed hoopis lipukesega rajajuht.

Rannakõnni korraldaja Mariliis Saareti sõnutsi on käimine, eriti kepikõnd, lihtne algajalegi, kuid see-eest on tegu üsna tõhusa viisiga end vormis hoida, sest kaasa töötama peab kogu keha. Kõigi tervisekõndijate vahel loositakse ürituse lõppedes välja auhindu.

Vallikäärus korraldab spordiklubi Raudmees laupäeval ja pühapäeval maa- ja veemänge “Vallikääru vägevad”, kus saab osaleda kolmel alal. Mängud algavad avaveeujumisega, mis on Pärnus veel järeleproovimata spordiala, kuid Eestis korraldatakse avaveeujumise sarja juba 41. aastat, peamiselt ujutakse Lõuna-Eesti järvedel.

Avaveeujumise sarivõistluste korraldaja Kristiina Arusoo rääkis, et sellisel üritusel osalemiseks on vaja head tervist ja muidugi ujumisoskust, sest põhidistants on kaks kilomeetrit. Peale selle on laste- ja rahvadistants, mis on veidi lühemad. Arusoo kinnitas, et veidi jahedama ilmaga võistlus ära ei jää, kuid soovitav oleks kanda ujumismütsi, sest pea kaudu läheb kaduma kõige enam soojust. Muus osas kantakse tavalist ujumisriietust.

Teine ala on laupäeva õhtul juba 10. aastat korraldatav rannajooks, mis toimub seekord Vallikääru ümbruses ja on nimetatud “Augustijooksuks”. Kokku võisteldakse neljal eri pikkusega distantsil ja parimaid autasustatakse. Kõigi osalejate vahel loositakse välja auhindu, sealhulgas jalgratas.

“Vallikääru vägevad” saavad punkti pühapäevase triatloniga, mis on Pärnus juba pika traditsiooniga võistlusala. Võistlust peetakse Vallikäärus, ujutakse aga nagu avaveeujumise võistluselgi vallikraavis. Võistlejad saavad valida jõukohaseima kolme distantsi seast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles