„Augustiunetus“ vallutab Pärnu tänavad

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Augustiunetuse" juurde kuuluvad ka särtsakad moe-show'd.
"Augustiunetuse" juurde kuuluvad ka särtsakad moe-show'd. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Täna pärastlõunal kuulutatakse Pärnu Koidula pargis avatuks kolmas festival „Augustiunetus“, mis toob ühe õhtu jooksul suvepealinna tänavatele, kohvikutesse ja parkidesse poolsada üritust.

„„Augustiunetus“ toob sumedas augustikuus Pärnusse taas elunautlevat kuurordihõngu,“ rääkis festivali üks korraldajaist Eleka Rugam-Rebane. „Näiteks aitame sel korral Pärnu kohvikutel taaselustada kellaviietee traditsiooni, mis oli 1930. aastatel kuurordis väga levinud. Kellaviieteed pakub täna pea 20 kohvikut.“

Pühapäeva hommikutundideni kestva tänavafestivali peateljeks on Supeluse tänav, kus leiavad aset muusika-, tantsu-, moe-, filmi- ja toidukunsti üritused. Ringi tänava ligi 80-aastastel tenniseväljakutel peetakse eelmise sajandi alguse eeskujul puureketitega tenniseturniir.

Rannapargis võib saada osa pidžaamades unetute jooksuvõistlusest, osaleda esimesel padjaheitmise võistlusel, pidada stiilset piknikku või uurida öiseid putukaid. Linnas toimuvad õhtused ekskursioonid, kontserdid, etendused.

Enamik sündmustest on tasuta.

„Augustiunetus“ toob kaasa ajutisi muudatusi kesklinna liikluskorralduses. Seoses festivaliga on Supeluse tänav alates Esplanaadi tänava ristmikust kuni Tammsaare puiesteeni suletud liikluseks täna 16-01.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles