Kutsehariduskeskuses alustab õpet 700 noort

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) saab algaval õppeaastal õppida põhi- ja keskharidusele tuginedes 30 eriala, uued erialad on arborist ja CNC-masina operaator.

Kutseõpet Pärnus ja Tihemetsas Voltveti koolituskeskuses alustab ligi 700 noort.

PKHK avalike suhete juht Anneli Rabbi ütles, et keskhariduse baasil on menukaim esimest korda avatud kosmeetiku-spaahooldaja eriala, kus 15 kohale esitati 60 avaldust. Konkurss seega neli inimest kohale.

Populaarne on ka juuksuri eriala, kus 16 kohale pürgis 56 soovijat: 3,5 inimest kohale. Arvuteid ja arvutivõrke soovis õppida 27 noort, vastu võetakse 15 ja ligemale pool tahtjaist pidi oma soovi muutma, sest konkurss oli 1,8 kohale.

Põhihariduse baasil anti enim avaldusi majutusteeninduse erialale, kus 15 kohale pürgis 40 soovijat ja konkurss oli 2,6 inimest kohale.

Suur huvi on kutseõppijate hulgas ehitusviimistluse eriala vastu, kus 25 kohale esitati 38 avaldust ja konkurss oli poolteist inimest kohale. Veidi tahapoole sellest jääb pagari-kondiitri eriala, kus 16 õppekohale oli 23 sooviavaldust, seega pürgis ühele kohale 1,4 tahtjat.

Järelkonkurss kuulutati välja vabadele õppekohtadele, teiste hulgas näiteks metsamajanduse ja tisleri erialal.

PKHK Voltveti koolituskeskuse avataval ja metsandusega seotud arboristi erialal jätkub dokumentide vastuvõtt novembri keskpaigani ja õppetöö algab detsembrist.

PKHK pere alustab kooliaastast teistest nädalapäevad varem, 27. augustil avaaktustega Niidupargi õppehoones. Voltveti koolituskeskuses algab õppetöö pidulikult päev hiljem.

Algav õppeaasta on kodumaakonna kutsehariduses juubelihõnguline: möödub kümme aastat PKHK loomisest ja tähistatakse suursündmustki – 100 aastat kutsehariduse andmisest Pärnumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles