Taasiseseisvumispäev Toris ja Tahkurannas

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Taasiseseisvumispäeva tähistatakse Pärnumaal üritustega Toris ja Tahkurannas, kus kell 11 algab president Konstantin Pätsi sünnikoha mälestusmärgi juures ajalootund.

Keskpäeval saab Tahkurannas Tahku tare õuel Uhlapere seltsi puhkpilliorkestri järelkasvu saatel hoo sisse kolmas hapukurgifestival, mis toimub igal aastal 20. augustil.

Taimetark Mercedes Merimaa räägib päevakohaselt kurgist kui rohetaimede maailma ühest esindajast ja pärastlõunal selgub konkursi “Parim maitse 2012” võitja.

Tegevust jätkub nii toidunautlejatele kui näputöötegijatele. Näiteks annavad Liivi lahe kalanduskogu liikmed soovitusi, kuidas kala rookida ja maitsvat suppi valmistada, ning Tahkuranna naisselts tutvustab rannarahva kombeid ja käsitöövõtteid.

Tantsu ja lauluga hoiab hapukurgipeoliste meeleolu üleval mitu kollektiivi, nende hulgas Pärnu haigla hobikoor Ristik.

Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus algab taasiseisvumise 21. aastapäevale pühendatud jumalateenistus kell 12, buss sinna väljub Pärnust tund varem Kaitseliidu maja eest. Enne teeleasumist toimub päevakohane tseremoonia Vabaduse pargis, et asetada pärg teises maailmasõjas Eesti riikliku iseseisvuse taastamise eest võidelnute monumendile.

Tori kirikus korraldab teenistuse kaitseväe kaplaniteenistus. Headuse võidust kurjuse üle ja vaprast mehemeelest kõneldakse ratsamonumendi juures.

Kaitseliit paneb välja käsirelvade näituse, mängib orkester Priit Kase juhatusel ja kõhtu võib täita välikatlasupiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles