Metsaküla bussipeatus läks remonti

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Via Baltica äärde jääv Metsaküla bussipeatuse ootekoda ootas remonti, külaelanike soovil ei muuda uuenduskuur rajatise põhikonstruktsiooni.
Rahvusvahelise Via Baltica äärde jääv Metsaküla bussipeatuse ootekoda ootas remonti, külaelanike soovil ei muuda uuenduskuur rajatise põhikonstruktsiooni. Foto: Ants Liigus

President Konstantin Pätsi sünnikoha poole pöörava tee ääres algas Metsaküla bussiootekoja remont, töö tellija on Tahkuranna vallavalitsus ja maksumus 9365 eurot.

Isehakanud illustraatorid on nõukogude ajal ehitatud massiivse bussiootekoja seinu kasutanud enda mõistusele vastavate joonistuste tegemiseks, kividest laotud müüritis on otstest murenenud ja laia laudäärisega katus vajab uuendamist. Vajaliku remondi ligi 70 elanikuga küla bussipeatuses rahvusvahelise maantee ääres teeb Tartu firma AS Decora Ehitus.

“Külaelanikud pöördusid meie poole, neile tegi muret peatuse väljanägemine, sellel aastal oli võimalik eelarvest vajalik raha leida ja remondiga alustada,” rääkis Tahkuranna vallavanem Karel Tölp.

Vallavanema sõnutsi ei muuda põhjalik remont ootekoja konstruktsioone, selline oli vallamajja pöördunud külaelanike soov. Mujal on vallas järgitud bussipeatuste ootekodade ehitamisel ühtset joont: rajatised on tehtud palkidest, tuult ja vihma pidavate seinte ja katusega, keskel istepink.

Metsaküla peatusesse paigaldatakse jalapuhkamiseks taas pingid, sest ühisvarasse hoolimatult suhtujad on senised lõhkunud.

Kohalike elanike arvamuse järgi ehitati monumentaalne bussiootekoda neile sellepärast, et Päts on sealtkandist pärit. Võib-olla oli rajatise projekteerijal omal ajal tõesti mingi tagamõte, aga praegu on tähtis, et Pärnu–Ikla maantee ääres saab üks peatus korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles