Elistvere loomaparki kolis uusi kostilisi

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilusal kasukal on oma pahupool, sest see meeldib paljudele. Kahjuks ka kirpudele, kes panid Elistvere loomapargi rebasekutsika Riksi kutsumata külalistele jahti pidama.

«Riks on meie külastajate uus suur lemmik,» tutvustas Tartumaalt Kärkna kandist leitud haigete jalgadega rebasehakatist Riigimetsa Majandamise Keskuse Elistvere loomapargi juhataja Sirje Saul. «Ta on sõbralik ja rõõmus suhtleja ning mees täis üllatusi. Ühel hommikul näppas Riks toitja Pille kinda ära ja peitis selle kindlasse kohta.»

Loomapargis teisigi uustulnukaid: juulis tulid kostile Tartu äärelinnast leitud kitsetall Täpi ja Võnnus orvuks jäänud tuhkur Tuki. Väikse tuhkru ema oli maanteel auto alla jäänud ja Tuki andis inimestele oma hädast märku tee ääres tänitades. Hiiumaalt jõudis selle kuu alguses Elistverre ülimalt tagasihoidlik metsnugis Ülo, kellele viskab silma naabrinaine Nuki.

Ka loomapargi senistel elanikel on järelkasvu: kabehirvedel sündis kaks ja metskitsedel samuti kaks talle ning metsseal kolm põrsast. «Piisoneid on meil õnneks endiselt seitse ja loodan, et neid juurde ei tule, sest kari on suur,» märkis Sirje Saul. Ka seitsme ilvese pered enam ilmselt ei suurene, sest need loomad on järglaste saamiseks liiga vanad.

Loomapargi aedikutes elab praegu oma poolsada väiksemat ja suuremat karvast tegelast, lisaks käib vilgas elu näriliste majas, kus elanike hulk muutub üleöö. Kui õnnestub kaaslane leida ka kährikule Krässule, siis pole loomapargis kurta nagu millegi üle, sest rahvast käib palju.
Eelmine kuu tegid külastajad lausa rekordi – juulis osteti üle 14 000 pileti.

Kuna huvi loomapargi vastu on suur, ehitas Elistvere looduskeskus eurotoetuse abil põtrade Tõnu ja Tuule naabrusse väliklassi ja õpperaja, kus saab näiteks järele proovida, kas olete ühes kaalus ilvese, kitse või hoopis karuga.

27. augustil saab Elistvere loomapark 15-aastaseks ja sel päeval külastajad piletit ostma ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles