Kablisse tuleb külla filmirežissöör

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kabli “Päikeseloojangu” festivalile paneb täna meeldejääva punkti filmi- ja vestlusõhtu režissöör Peeter Simmiga (pildil).

Kosmonautika puhkekeskuses toimuval selle suve viimasel Kosmose kolmapäeval tuleb vaatamisele ja arutluse alla kaks filmi.

Simmi kommentaaride taustal vaadatakse tema viimast linateost “Üksik saar”, mis on lüürilis-groteskne mosaiikportree üksildasest linnakeskkonnast, kus inimesed elavad kui isoleeritud saared, mis kaugemalt vaadates moodustavad suure arhipelaagi.

Samuti näitab Simm oma lühifilmi “Vereringe”, kus teevad kaasa Maria Avdjuško, Tõnu Kark, Erki Laur, Liina Orlova ja Inga-Kai Puskar.

Üritustesarja korraldaja Aivar Merila arvates on kolmapäevased kohtumised väga hästi käivitunud ja leidnud kindla kuulajaskonna. Seega jätkuvad need järgnevatel “Päikeseloojangu” festivalidel ja on võimalik, et üllatusi on oodata talvekuudelgi, enne järgmist festivali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles