Vahur Mäe: Jaansoni jooks astub taas sammu edasi

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Mäe.
Vahur Mäe. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kümmekonna päeva pärast joostakse taas rahvarohkelt Pärnu kahe silla ringil. Kui palju osalejaid praeguse seisuga tulemas on?

Mullu lõpetas jooksu veidi üle 1100 inimese, tänavu on 1100 juba kirjas, aga tavaliselt ärkavad paljud alles stardieelsetel nädalatel. Oleme valmis vastu võtma 1500 jooksjat, 500 kõndijat ja 800 last, kes jooksevad eelmisel päeval ehk 1. septembril. Tõsi, see on ka esimene koolipäev, aga loodetavasti jõutakse nii aktusele kui jooksule.

Sõudelegend Jüri Jaansoni, selle jooksu algataja ja Pärnu Kahe Silla klubi presidendi nimi, temaga kaasa jooksmine ja tema autogramm on endiselt rahvale meelitavad. Kaheteistkümnes Jaansoni jooks tuleb suurem ja osavõturohkem kui eelmised.

Mis seekord uut on?

Kuna me ei suuda mullusest suuremat rahvahulka muidu kvaliteetselt teenindada, muudame kesklinna liiklusskeemi – Endla-esine läheb kinni, liiklus käib jooksu ajal teatri tagant.

Päris uus on spordipäeva viimine vee peale: jooksuga samal ajal toimub aerusurfarite ja matkasüsturite kahe silla regatt.

Nagu mullu teeme tänavugi stardist uue silla panduseni ratastoolisõidu, taas toimub rahvasporditurg, kus klubid ja spordikoolid saavad end tutvustada ning näidistreeninguid korraldada, ja rahvast on teenindamas populaarne südametelk.

Kuidas on jooksuraja seisukord?

Paremkallas on tipp-topp, vasakkalda lubas linnavalitsus rohtu niites ja oksi lõigates viia ajutisse konditsiooni. Mõnele jooksjale kuuldavasti see eksootiline kross meeldib, aga tegelikult on vasakkallas Pärnule antireklaam, seal võib end lausa vigastada. Aasta lõpus selgub, kas saame 2013. aastal vasakkalda rajaosa välja ehitama hakata.

Kes kiiretest ja kuulsatest on lubanud Jaansoni jooksule tulla?

Taas tuleb meie jooksu üks maskotte, nüüd tippsportlasest Valga gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetajaks muutunud Pavel Loskutov. Tulevad Eesti jooksutipud, sest meie jooks kuulub Eesti linnajooksude sarja. Lahtine on vaid Tiidrek Nurme osalemine. Endisi tippsportlasi ja muude elualade kuulsusi tuleb terve rida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles