Teedel vurab veel arvele võtmata mopeede

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuigi pärast 1. juulit registreerimata mopeediga liiklusse suunduda ei tohiks, katsetab osa juhte seda siiski teha.

Paide politseijaoskonna juht Üllar Kütt tunnistas, et politseinikel on ikka tulnud liiklust kontrollides ette registrinumbrita mopeediga sõitjaid. «Oleme neid korrale kutsunud ja hea meel on öelda, et tavaliselt on ühest märkusest ka aidanud,» sõnas ta.


Mopeediga sõitjate seaduskuulekust on Küti ütlust mööda liikluses kerge jälgida, sest neile väljastatavad numbrimärgid on kaugele paistvalt rohelised.
Kas kahe- või kolmerattalisi kuni 50 cm³ mootorimahuga sõidukeid pärast nende registreerimise kohustust ka vähemaks on jäänud, seda Kütt öelda ei osanud. «Kui, siis vahest maapiirkondades, kust sõiduriista on Paidesse registreerida tuua keerulisem, kuid linnades vurab neid ringi ikka sama palju,» lausus ta.

TEAVE

Alates 1. juulist peavad kõik mopeedid olema registreeritud, varustatud registrimärkide ja liikluskindlustusega.
Liiklusseaduse järgi on mopeed kahe- või kolmerattaline kuni 50 cm³ mootorimahuga sõiduk, mille valmistajakiirus on 25–45 kilomeetrit tunnis.
Mopeedi registreerimine maksab ligi 16 eurot.
Mopeedi registreerimise riigilõiv on 9,58 eurot, millele lisandub registrimärgi riigilõiv 6,39 eurot.
21. augusti seisuga on Eestis registreeritud 10 699 mopeedi, neist Järvamaal 429.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles