Pärnu sai kutse hansapäevadele‏

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa Herfordi linna finantsjuht ja rahvusvahelise hansaliikumise Die Hanse juhatuse liige Manfred Schürkamp edastas Pärnu linna juhtidele kutse järgmisel aastal Herfordis toimuvatele rahvusvahelistele hansapäevadele.
Saksamaa Herfordi linna finantsjuht ja rahvusvahelise hansaliikumise Die Hanse juhatuse liige Manfred Schürkamp edastas Pärnu linna juhtidele kutse järgmisel aastal Herfordis toimuvatele rahvusvahelistele hansapäevadele. Foto: Indrek Aija

Eile Pärnut külastanud Herfordi linna finantsjuht ja rahvusvahelise hansaliikumise Die Hanse juhatuse liige Manfred Schürkamp edastas Pärnule kutse järgmise aasta rahvusvahelistele hansapäevadele.

Visiidi eesmärk oli üle anda Herfordi linnapea Bruno Wollbrinki ametlik kutse osaleda 33. rahvusvahelistel hansapäevadel Saksamaal Nordrhein–Westfaleni liidumaal asuvas Herfordis 13.-16. juunil 2013.

„Pärnus lõppes Schürkampi ja tema kolleegi Marion Köhni kahenädalane ringsõit, mille käigus nad külastasid Läti, Venemaa ja Eesti hansalinnu,“ selgitas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo. Vahetult enne Pärnusse tulekut väisasid Schürkamp  ja Köhn Viljandit ja Tartut. Sügisel lubasid nad külastada Tallinna ja Narvat.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi kohtus külalistega uues Pärnu muuseumis, kus imetleti Pärnu jõest leitud 14. sajandist pärinevat hansakoge fragmenti. Muuseumi direktor Aldur Vunk tutvustas külalistele sealset püsiväljapanekut. „Manfred Schürkamp oli nähtust vaimustatud ja tõdes, et Pärnu muuseumis saab näha tõelisi aardeid,“ vahendas Murakas-Ollo.

Kohtumisel linnapea Toomas Kivimägiga olid kõne all järgmise aasta plaanid. Meenutati ka 2010. aastal Pärnus toimunud 30. rahvusvahelisi hansapäevi. Murakas-Ollo ütlust mööda kiitsid külalised nii Pärnu linna kui siinset hansapäevade korraldust.

Kohtumisel osales Eesti kaubandus- ja tööstuskoja Pärnu esinduse juhataja Toomas Kuuda. Jutuks oli järgmisel aastal Herfordis kavandatav ettevõtlusfoorum, kuhu oodatakse osalema kuni 350 hansalinnade ettevõtjat ha mille eesmärk on tekitada ettevõtjate kohtumispaik
eelkõige ärikontaktide sõlmimiseks. Just Herford linna juhtimisel käivitati majanduskoostööd ettevalmistav projekt “Hansa Business Reloaded”. Ettevõtmises osaleb 26 linna, millest enamik on Saksamaalt, aga ka Novgorod Venemaalt, Valmiera Lätist, Visby Rootsist. Eestit
esindab projektis Pärnu linn.

Käesoleval aastal toimusid rahvusvahelised hansapäevad Saksamaal Lüneburgis. Järgmised kaks aastat võõrustab hansapäevade külalisi samuti Saksamaa: 2013. aastal Herford ja 2014. aastal Lübeck. 2015. aastal on rahvusvaheliste hansapäevade toimumise koht taas Eesti. Viljandi ootab hansalisi külla 4.-7. juunil 2015.

Hansaliikumine ühendab 181 linna, Eestist kuuluvad sinna Tallinn, Tartu, Pärnu, Narva ja Viljandi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles