Pärnakas Robert Trofimov võitis MMil hõbemedali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu taekwondo’s veteranide Euroopa meistritiitli võitnud Robert Trofimov tõusis Tallinnas maailmameistrivõistlustel kahevõitluses pjedestaali teisele astmele ja teenis võistkondade turniiril Eesti meeskonnas pronksi.
Mullu taekwondo’s veteranide Euroopa meistritiitli võitnud Robert Trofimov tõusis Tallinnas maailmameistrivõistlustel kahevõitluses pjedestaali teisele astmele ja teenis võistkondade turniiril Eesti meeskonnas pronksi. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Tallinnas toimunud taekwondo maailmameistrivõistlustel teenisid Eesti sportlased kaks individuaalset hõbe- ja ühe võistkondliku pronksmedali.

Tiitlivõistlustel Saku Suurhallis jahtis medaleid 65 riigi 937 sportlast, kõige kopsakama medaliloomusega läksid koju Põhja-Korea võitluskunsti harrastajad.

Pühapäeva õhtul läks suurvõistluse lõputseremoonia ajal halli elektrisüsteem rivist välja ja sportlastel ning pealtvaatajatel paluti turvalisuse huvides majast lahkuda.

“See pisiasi meid ei häirinud, pigem võeti asja naljana ja viimased autasud anti võitjatele kätte ning lõpukõned peeti õues,” rääkis Robert Trofimov.

Tase oli MMil ülikõva

Pärnu taekwondo klubi treener Robert Trofimov võitis üle 40aastaste meeste ehk Veteran Silver klassis sparringus (kahevõitluses) kuni 90 kilo kehakaalus teise koha, tallinlane Andres Jaakman saavutas kümme aastat vanemate hulgas (Veteran Gold) individuaalses kompleksharjutuses hõbedase autasu.

Sparringu võistkondlikus arvestuses veteranide pronksi saanud Eesti meeskonda kuulusid Robert Trofimovi ja Andres Jaakmani kõrval Igor Gavronski, Nikolai Kazantsev ja Mihhail Samoilov.

“Tase oli maailmameistrivõistlustel ülikõva ja konkurents kõigis klassides tihe,” ütles 41- aastane Trofimov. “Kaks individuaalset teist kohta ja üks meeskondlik medal on väga hea saavutus. Minu finaalivastane oli kahekordne maailmameister ja kuigi ma olin heas vormis, tuli tunnistada tema paremust.”

Üle paarikümne aasta võitluskunste harrastanud Trofimov oli tänu mullu võidetud Euroopa meistri tiitlile esimeses ringis vaba.

Teises ringis alistas pärnakas Austraalia sportlase Lucas Anthony ja sai poolfinaalis jagu argentiinlasest Eduardo Soisast.

Tabeli teiselt poolelt alustanud valitsev maailmameister Sergei Kalantajev lülitas konkurentsist välja Luis Garcia Puerto Ricost, võitis brasiillase Marcio Carvalho ning alistas gröönimaalase Johannes Reimeri.

Ülipõnevas esikohaheitluses noppis Novosibirskis elav Kalantajev meie mehega võideldes rohkem punkte ja kohtunikud kuulutasid siberlase taas maailmameistriks.

Pronksist jäi puudu vaid üks hüpe

Peale Trofimovi osalesid Tallinna MMil kolm Pärnu taekwon-do klubi noort sportlast. Läinud aasta EMil esimesed rahvusvahelise suurvõistluse kogemused saanud Johann Sepp ja Kristjan Kukk paraku sparringu esimesest ringist edasi ei pääsenud.

Viiel aastal nii EM- kui MM-turniiridel osalenud Julia Kondratjeva ei saanud jalavigastuse tõttu oma täisvõimsust näidata ja temagi võistlus piirdus ühe matšiga.

Juunioride hüppetehnika meeskondlikus võistluses pidi Eesti tiim, kuhu kuulusid ka mõlemad pärnakad, leppima neljanda kohaga. Esimeseks tuli Tadžiki võistkond, hõbeda said Tšehhi poisid ja pronksi pälvis Kreeka esindus.

“Pronksmedalid jäid seekord meil vaid ühe hüppe kaugusele,” märkis Johann Sepp. “Igal võistlejal tuli sooritada hüppelt viis jalalööki ja maanduda jalgadele ning sisse võtta nõutav asend.”

Toorest jõudu pole vaja

“Meie võitluskunst arendab noort inimest igakülgselt,” ütles treener Trofimov. “Taekwondo’s ei tee toore jõu ja nahaalsusega midagi ära, edukad on vaid need, kes suudavad kiiresti liikuda ja loogiliselt mõelda.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles