Kais ja Vesik võitsid Šveitsis turniiri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kais (vasakul) ja Rivo Vesik
Kristjan Kais (vasakul) ja Rivo Vesik Foto: FIVB

Pikka aega Eesti rannavõrkpalli esipaar olnud Kristjan Kais ja Rivo Vesik mängivad taas koos, osaledes kauaaegse konkurendi Sascha Heyeri karjääri viimastel turniiridel Šveitsis.

Eelmisel nädala Rorschachis 5. kohta jaganud Kais ja Vesik jõudsid sel nädalal Frauenfeldis peetud turniiril finaali, kus alistasid täna 2:0 (17, 16) Londoni olümpial kaheksandikfinaali jõudnud Heyeri ja Sebastien Chevallieri.

Alagrupis said Kais ja Vesik kaks võitu ja ühe kaotuse, seejuures kaotasid nad just Heyerile ja Chevallierile, jäädes alla 1:2 (-23, 18, 13). Poolfinaalis said eestlased 2:1 (16, -13, 13) jagu samuti Londoni olümpial kaheksandikfinaali jõudnud šveitslastest Patrick Heuscherist ja Jefferson Bellaguardast. 

40-aastane Heyer tuli 2001. aastal koos Markus Eggeriga Euroopa meistriks, 2000. ja 2004. aastal võitsid nad EMil hõbeda ning 2003. aastal pronksi. 2005. aastal võitis ta Paul Lacigaga mängides MMil hõbeda, Kais ja Vesik jäid samas jagama viiendat kohta. Alates 2011. aastast on ta mänginud Chevallieriga, kuid nüüd otsustas mees karjääri lõpetada.

Kais ja Vesik mängisid koos aastatel 2003-2009, seejärel otsustas Kais profispordist taanduda, kuid mängis mõnda aega Oliver Vennoga, seejärel on ta aeg-ajalt võistelnud oma venna Kaarliga. Vesik hakkas mängima Karl Jaaniga, tänavu kevadest on tema paariliseks Kristo Kollo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles