Linn kaotas WC-vaidluse

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tualetid Pärnu Vallikäärus.
Tualetid Pärnu Vallikäärus. Foto: Ants Liigus

Tallinna halduskohus langetas läinud kuu viimastel päevadel haldusasjas number 3-10-1106 esmase lahendi, mille kohaselt Pärnu linnavalitsus on kaotanud vaidluse Vallikääru luha tualettide ehitusloa menetlemisel ja kohus on ehitusloa tühistanud.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo oli juba mitu aastat tuurinud probleemi kommenteerimisel napisõnaline ja märkis, et linnal on võimalus kohtuotsus 30 päeva jooksul edasi kaevata. Milliseid samme Pärnu linnavalitsus astub, ei osanud Murakas-Ollo veel öelda.

Nüüd kohtus esmase lahendi saanud vastuolu sai alguse kahe aasta eest, kui Sadama 4 omanikud vaidlustasid kõnealuse hoone Ringi tänava poole avanevate akende alla kavandatud 15 meetrit pika ja 3,3 meetrit kõrge varikatuse ehitamise.

Ehitis oli linnavalitsuse seisukohalt hädatarvilik, et seal leiaksid koha nii jalgrattad, lapsevankrid, tööriistahoidla kui statsionaarsed, vee ja kanalisatsiooniga WC-boksid. Need, muide, töötavad juba mitu kuud.

Paraku ei olnud Sadama 4 elanikud 2010. aastal kavandatavast vaimustuses, seda enam, et nende väite kohaselt ajas linnavalitsus oma asju hiljukesi ega pühendanud Sadama 4 rahvast oma plaanidesse.

„Pole just hea tava kavandada sellist ehitist naabritega kooskõlastamata ainult mõne meetri kaugusele akendest,” tõdes toona üks Sadama 4 korteriomanikest. „Ma võiksin mõista seda soovi, kui hoonestus on tihe ja teisi lahendusi ei ole.”

Sadama 4 esindaja vandeadvokaat Ljudmila Tamar ütles, et kuivõrd ehitusluba on naabritega eelnevalt kooskõlastamata ja ehitusloa väljastamisel ega hilisematel läbirääkimistel pole arvestatud Sadama 4 omanike huve, ei jäänud Sadama 4 inimestel muud üle, kui võtta ette kohtutee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles