Profid tantsitasid Pärnu noori oma pilli järgi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsuõpetaja ja koreograaf Jene Walker.
Tantsuõpetaja ja koreograaf Jene Walker. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Koolivaheajal toimusid Gabriele moe- ja tantsukoolis tänavatantsu meistriklassid oma ala tippude juhendamisel. Välistreenerite suur kogemustepagas on hädavajalik siinsete huviliste uuele tasemele tõstmiseks ja mitmekülgsete stiilide tutvustamiseks.


Võhikule ei ütle stiilinimed liquid, dancehall ja newstyle midagi, kuid just nendes ja mitmes teises tantsuvõttes pärnakaid hariti. Meistriklassides õpetasid rahvusvaheliselt tunnustatud pedagoogid Patric Martin Belgiast, Eestis elav, kuid USAst pärit Jene Walker, Francisco Carneiro de Almeida Portugalist ja eestlane Alisia Antonova.

Neljapäeva õhtul kahetunnist tantsutreeningut juhendanud Jene Walker julgustas siinseid noori tunnetama iga keharakuga muusika rütmi ja tegema kaasa needki kavaosad, mis esmalt loomupärased ei tundu.
Walker alustas tantsimisega USA armees teenides ning on aastate jooksul koostööd teinud maailmakuulsate staaridega nagu Pink, Brandy ja Destiny’s Child.

Gabriele moe- ja tantsukooli eestvedaja Lembe Lemmiksoo rääkis, et tantsumaailm on aastatega kirevust juurde saanud ja uute stiilidega kurssi viimine on vajalik õpilaste kõrval siinsetele treeneritelegi. Gabriele õpilaste kõrval osalesid tundides Laine Mägi tantsukooli noored.

Meistriklassid toimusid koostöös tantsuagentuuriga PMP ning Lemmiksoo sõnade järgi on väliskülalisi Pärnusse oodata edaspidigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles