Jänku käis võidusõitu vaatamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidusõidu ajal Audru ringrajal jooksnud jänesel vedas: pikk-kõrv pääses terve nahaga ja autosportlasedki ei pidanud tema pärast äkilisi liigutusi tegema.
Võidusõidu ajal Audru ringrajal jooksnud jänesel vedas: pikk-kõrv pääses terve nahaga ja autosportlasedki ei pidanud tema pärast äkilisi liigutusi tegema. Foto: Ants Liigus

Läinud nädalavahetusel Audru ringrajal autode võidusõidu ajal tabas fotograaf Ants Liigus hetke, kui stardisirge-eelses paremkurvis pikk-kõrv asfaldil jooksmist proovis.

“Jõudsin jänesest paar kaadrit teha, kuid tema õnneks ja minu meelehärmiks polnud ühtegi võistlusautot lähedal,” rääkis Liigus. “Mõne sekundi pärast oli jänku kadunud ja rohkem ma teda ei näinud.”

Küsimusele, mis võib juhtuda, kui loomake ootamatult autole ette hüppab, kostis staažikas võidusõitja Eiki Eriste, et kiirel sõidul võib jänesega kohtumine mõlemale poolele kurvalt lõppeda.

“Kui esiratta alla jäänud loomake rattakoopasse satub, on tagajärjed ettearvamatud,” ütles Eriste. “Auto võib rajalt välja kihutada ja hullemal juhul uperpalli teha.”

Audru ringraja arendaja, mitmekordne Eesti meister Andres Hall arvas, et jänes ei tohiks väga palju pahandust teha.

“Minu arvates võib intsident vaid siis kurvalt lõppeda, kui sõitja ootamatult rajale ilmunud takistust märgates rooliga äkilise liigutuse teeb ja võistlusauto juhitavuse kaotab,” rääkis Hall.

“Uus Audru ringrada on piiratud kahekordse traataiaga ja suured loomad ei pääse kindlasti võistlust segama, kuid pisike jänku suudab kindlasti aia alt läbi pugeda. Muide, ringraja ehitamise algul ilmus ühest mullavallist välja sinna uru rajanud rebaseema koos nelja pojaga. Tutvunud uue olukorraga, panid nad plehku ja rohkem pole ma rebaseperet siin näinud,” lisas Andres Hall.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles