Sportlased ja muusikud kihutasid Audru ringrajal

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormelisõitja Sten Pentus jagas näpunäiteid kiireks autoga kulgemiseks lavalaudadel tuntust kogunud Ewert Sundjalegi.
Vormelisõitja Sten Pentus jagas näpunäiteid kiireks autoga kulgemiseks lavalaudadel tuntust kogunud Ewert Sundjalegi. Foto: Citymotors

Pärnu külje all uue rajakatte saanud Audru ringrajal käisid kiirete autodega nobedaid tiire tegemas Eesti muusikud ja sportlased.

Citymotors andis osalejate käsutusse Renault’ sportliku mudeli Megane RS. Uljate kihutajate kiirus olid kohati nii suur, et mõni osaleja pidi maitsma liiva raja kõrval.

Oodatult sõitis kõige kiirema ringiaja vormelipiloot Sten Pentus, kel kulus raja läbimiseks 1.31,25. Pentuse keskmiseks kiiruseks mõõdeti 125 kilomeetrit tunnis.

Palju ei jäänud võidusõitjast maha laulja Koit Toome, kes suutis sõita ringi läbi ajaga 1.34,77. Toome keskmine kiirus oli 121 kilomeetrit tunnis.

Toomega samasse sekundisse sõitis uuenenud Audru ringrajal Eesti esimene naisvormelipiloot Nanci Ristla. Kiire neiu läbis ringi ajaga 1.34,97. Tema keskmine kiirus oli 120 kilomeetrit tunnis.

Ewert Sundja näitas oma kõige kiiremal ringil aega 1.37,02. Esidraakoni keskmiseks kiiruseks mõõdeti 117 kilomeetrit tunnis.

Maratoonarile kohaselt võttis sõitu mõõduka tempoga Eesti üks parimaid naispikamaajooksjaid Evelin Talts, kel kulus ringi läbimiseks 2.06,29. Eeskujuliku liiklejana näitas Talts keskmiseks kiiruseks 90kilomeetrist tunnikiirust.

Nii Pentus kui Toome sõitsid kiireimaid aegu mullugi toimunud samasugusel mõõduvõtmisel, kui katsetati Renault Twingo sportversiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles