Vesik ja Kollo jätkavad koos kuni Rio olümpiani

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik
Rivo Vesik Foto: Artur Sadovski

Kevadel oma senise paarimehe Karl Jaani Kristo Kollo vastu vahetanud Rivo Vesik on lõppenud hooajas pettunud. «Olen pettunud ja kurb,» rääkis Vesik. «Lootsin viimase hetkeni, et pääseme Londoni olümpiale. Tundsin, et olen nii vaimselt kui füüsiliselt valmis seal hästi mängima.»

Seetõttu oligi tema sõnul õige aeg paarilist vahetada, sest koostöö Jaaniga ei sujunud. «Kollo on iga mänguga paremaks läinud ja olen selle otsusega väga rahul,» lausus Vesik. Koos pääseti lõppenud hooajal korra ka MK-etapi põhiturniirile. «Kristo on veel noor mees ja eks esimest korda nii tugevate vastastega mängides on ikka raske.»

Lõppenud hooaega hindab 31-aastane võrkpallur 3 miinuse või 2 plussiga. «Ise ootasin rohkem ja seetõttu ei saa rahule jääda. Eesti meistrivõistluste etappe ma enam väga suureks saavutuseks ei pea.»

«Kindlasti on meil veel kõvasti arenguruumi, kuid ka piisavalt potentsiaali,» rääkis 2008. aastal koos Oliver Vennoga rannavolle juunioride maailmameistriks tulnud Kollo koostööst uue paarilisega.

22-aastane Kollo pühendub sel hooajal täielikult rannavõrkpallile, loobudes oma kohast Tartu saalivõrkpalli esindusmeeskonnas. «See hakkaks ettevalmistust segama ja seetõttu otsustasin professionaalsel tasemel saalis mängimisest loobuda. Esiliigas teen pisut kaasa, et end vormis hoida,» lausus Kollo. «Teeme ühise eesmärgi nimel tööd ja eks pärast ole näha, mis tulemuse see annab.»

Koos tahetakse kaasa teha järgmine olümpiatsükkel. «Tervis on mul korras ja tahaks koos Kristoga mängida kuni Rio olümpiani. Edasi saab juba tema kellegi teisega jätkata,» rääkis Vesik, kelle sõnul oleneb plaani realiseerumisel väga palju toetajatest. «Saime hiljuti Teearu Grupi näol uue nimesponsori ja kui vanad toetajad ning Eesti olümpiakomitee samuti jätkavad, saab täielikult spordile pühenduda.»

Eelmisel hooajal tuli meestel sporti ka oma raha panustada. «Mul on naine ja laps ja ma ei saa nende arvelt enda sporditegemist rahastada. Eelmisel hooajal aegajalt nii oli, kuid sedasi läheks väga raskeks,» ütles pereisa Vesik.

Uueks hooajaks valmistutakse peamiselt välislaagrites. Detsembri alguses sõidetakse kaheks kuuks laagrisse Taimaale, seejärel Kreekasse ning Egiptusesse ja siis algabki uus MK-sari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles