Töötute arv kahaneb pisitasa

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Töötukassa andmed näitavad, et käesoleval aastal on Pärnumaal ametlikult registreeritud töötute arv vähenenud üle 1000 inimese võrra.

Kui jaanuaris oli end töötukassas kirja pannud 3419 inimest, siis iga kuuga on see number aina kahanenud ja läinud kuu lõpus oli ametlikult töötuid 2408.

Kindlasti on väiksemate numbrite taga nii välismaale tööle minejad, pensioniikka jõudnud kui tööleidmise lootuse kaotanud inimesed, kuid olulise panuse annavad juurde tulevad tööpakkumisedki.

“Alates 1. juunist on oma töölesaamisest teatanud meile 906 Pärnumaa klienti,” ütles töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets. “Töötuse vähenemisele on kaasa aidanud tööpakkumiste lisandumine ja kindlasti on klientidele kasuks tulnud töölesaamist toetavad teenused, nagu näiteks tööpraktika, palgatoetus, tööharjutus, tööklubi ja tööturukoolitus.”

Töötute hulk jaguneb Pärnu linna ja maakonna vahel enam-vähem võrdselt ja kaheksa kuu jooksul on töötus alanenud kõigis omavalitsustes. Umbes poole võrra on registreeritud töötuid vähemaks jäänud Are, Häädemeeste, Kihnu, Tori ja Audru vallas.

Töötuse tippajal 2010. aasta märtsis oli Pärnumaal töötukassas töötuna registreeritud 6518 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles