Ants Puusild: Vägisi võõrutust ei tehta

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla psühhiaatriakliiniku juhataja Ants Puusild.
Pärnu haigla psühhiaatriakliiniku juhataja Ants Puusild. Foto: Ants Liigus

Pärnu haigla psühhiaatriakliiniku juhataja Ants Puusilla teatel on sõltuvusest vabanemine inimese vaba valik ja sundravi tehakse Eestis vaid kohtu otsusel Viljandimaa Jämejala haigla sundraviosakonnas.

“Meie inimõigused ei luba vastu inimese tahet mitte midagi teha, nii et kui keegi ikka tahab hullupööra alkoholi tarbida või narkootikume pruukida, on tal see õigus,” ütles Puusild. “Saame ravida ainult siis, kui inimene seda ise soovib.”

Sõltuvushäirega patsient, kes soovib sõltuvusest vabaneda, saab registreerida end Pärnus psühhiaatri vastuvõtule (Roosi 3, telefon 447 3296), kus otsustatakse, kas ravida on võimalik ambulatoorselt või vajab patsient statsionaarset ravi.

Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialisti Eda Amuri kinnitusel on Pärnumaal väga harvad juhud, kui narkojoobes patsiendid vajavad meedikute abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles