Algas kollektiivide registreerimine laulu- ja tantsupeole

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu.
Laulupidu. Foto: Ants Liigus

Tänasest 20. oktoobrini pannakse kirja kollektiive, kes soovivad osaleda 2014. aastal toimuval laulu- ja tantsupeol. Registreerimiseks on vaja kollektiivi ühel esindajal täita kollektiivi nimel taotlus, mis asub internetis aadressil register.laulupidu.ee.

26. laulu- ja 19. tantsupidu “Aja puudutus. Puudutuse aeg” toimub Tallinnas 2014. aasta suvel 4.-6. juulini. Kollektiivide laulu- ja tantsupeole registreerimine on oluline osa peo ettevalmistustest, misläbi on võimalik kavandada järgmisi samme sellel pikal teel, teatas Eesti Laulu- ja Tantsupeo sihtasutus.

Väliskollektiivide registreerimine algab novembris.

Laulupeo kunstilise juhi Hirvo Surva sõnul kohtuvad laulu- ja tantsupeol “Aja puudutus. Puudutuse aeg” kaks olulist märksõna: aeg ja puudutus. “Aja puudutust tunneme oma eelkäijate loomingus. 26. laulupeo esimese päeva kontserdi nimi ongi “Aja puudutus” ja see toob meieni väärtusliku varamu esimesest laulupeost peale. Aeg on väärtuslik ja kasutagem seda hästi, et meistki jääks maha see, mis meie järeltulijaid puudutab,“ lisas Surva.

Sihtasutuse teatel on 19. tantsupeo ideekavand sündinud igatsusest, et oleksime avatud märkama ja väärtustama seda, mis on päris, ei raiskaks oma väärtuslikku aega tühisusele ega sulgeks oma südant puudutustele.

Laulupeo kunstiline juht on Hirvo Surva. Tantsupeo pealavastaja on Maido Saar, muusikajuht Toomas Lunge ning tantsupeo idee ja loo autor on Sten Weidebaum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles