Priit Neeme: Jooksusari näitas taas elujõudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Neeme.
Priit Neeme. Foto: PP

Aastajooksu peakohtunik Priit Neeme, Pärnumaa spordimaastiku üks pikema traditsiooniga võistlussarju, juba 28. aastat toimunud aastajooks jõudis finišisse. Mille poolest erinesid selle aasta jooksud eelmistest?

Meeldiva üllatusena olid veel juunioride klassi kuuluvad poisid meestest paremad, seevastu tegi staažikas Sirje Kõresaar õrnema soo konkurentsis silmad ette paljudele noortele naistele.

Vahva oli, et vutipoiste iidol Raio Piiroja sai mahti tulla mitmel etapil jooksma. Huvitav on märkida, et Raio püstitas oma isiklikud aastajooksu tippmargid 17aastaselt ja seekord jäid tal need tulemused napilt ületamata.

Mis ala sportlasi käis kõige rohkem aastajooksudel oma võimeid proovimas?

Ma pole statistikat teinud, kuid tundub, et kõige aktiivsemad olid sõudjad, noored tennisemängijad ja Altiuse klubi kergejõustiklased. Kui sirvida vanu protokolle, näeb, et paljud praegu kas Eesti juunioride või täiskasvanute koondisse jõudnud sportlased on juba väga noorena aastajooksudel startinud. Nende hulgas on kergejõustiklased Laura-Maria Oja, Karolin Kivimäe, Ivo Orav ja Keiso Pedriks ning suusatajad Adeele Arnek ja Triin Taveter.

Kui palju jooksjaid kõige rohkem korraga rajale läks?

Hooaja osavõtjate rekord oli etapil enne Jaansoni jooksu, kui startis ligi 150 inimest, seevastu järgmisele etapile tuli üpris vähe rahvast. Rõõmu teeb, et lastejooksudel võistles alati 30-40 poisipõnni ja plikatirtsu.

Kas järgmise aasta plaanid on juba paika pandud?

Ei ole veel, kuid ma usun, et suuri muutusi sarjas ei tule. Alustame maikuus Niidupargis, seejärel jookseme rannaliival ja lõpetame sarja Raekülas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles