Pärnu haigla invaparkimiskohad põhjustavad peavalu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: Ants Liigus

Märtsi keskpaigas sai oma liikumisvõimetut isa Pärnu haiglasse arsti juurde sõidutanud Anneli munitsipaalpolitseilt trahvi, kuna tema autol puudus invakohal parkimise eriluba.


Naine tunnistab, et rikkus seadust, kuid ta on pettunud haigla turvamehe inimlikkuses, õigemini selle puudumises.



Temas tekitab trotsi, et väidetavalt nägi haigla turvamees pealt, kuidas naine aitas invakohal parkides autost ratastooli liikumisraskusega inimese.



Sellest hoolimata ootas arsti juurest naasjaid ees munitsipaalpolitsei trahv.



Pärast juhtumit taotles ta sotsiaalosakonnalt puudega inimese sõiduki parkimiskaardi ning väidetavalt oli Pärnu linna sotsiaalosakonnast kinnitatud, et haigla juures parkimine on muret tekitanud teistelegi.



“Sotsiaalosakonna poole on viimasel ajal pöördunutest neli inimest väitnud, et vajavad parkimiskaarti just selleks, et saaksid haigla juures peaukse ees parkida,” kinnitas Pärnu linna avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo. Samal ajal ei ole invaparkimiskaardi väljastamine kuidagi seotud kohaga, kus inimene soovib parkida, vaid sõltub ikka kodaniku erivajadustest.



Murakas-Ollo tõdes, et parkimiseeskirja rikkumised Pärnu haigla juures on sagedased ja munitsipaalpolitsei saab igal tööpäeval kolm-neli väljakutset turvamehelt juhtumite kohta, kui invaliidide kohtadele on parkinud inimesed, kel selleks eriluba pole.



Pärnu haigla avalikkussuhete juht Eda Amur selgitas, et Pärnu haigla turvatöötaja tegevusjuhendi kohaselt teeb turvatöötaja puudega inimesele ettenähtud parkimiskohtade kasutamisel selleks autol vastavat märgistust mitteomavatele inimestele esmalt märkuse.



“Kindlasti suhtutakse igasse sellisesse juhtumisse eelkõige inimlikust seisukohast lähtudes ja munitsipaalpolitseid teavitatakse alles äärmisel vajadusel,” ütles Amur.



Anneliga juhtunud lugu nimetab ta juhuste kokkulangemiseks, sest turvatöötaja oli samal päeval mõni aeg varem munitsipaalpolitseid teavitanud teisest parkimiskorra rikkumisest ja korravalvurite kohalejõudmisel oli kõnealune naine auto juba vastava loata parkinud ning sai märkuse asemel trahvi.



“Tegemist oli kahe erineva parkimise korra rikkumisega,” kinnitas Amur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles