Pärnu linnapeal on isiklik auto

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi on 2010. aastal muretsenud isikliku sõiduauto Hyundai i30, ametiauto, lähetuste ja muudel teemadel lubas linnapea arvamusloo kirjutada.

Reedel saatis Kivimägi toimetusele kirja, milles palus Pärnu Postimehe poolset vabandust valetamise kohta, mis puudutab linnapea isiklikku autot. “Kuni mul seda ei olnud, siis kirjutati alati, et ei ole, nüüd, kui on, siis sellest ei kirjutata (ei sobi ju konteksti),” heitis Kivimägi ette.

Tõepoolest seisab Kivimägi majanduslike huvide deklaratsioonis, et tal on 2010. aasta Hyundai i30. Pärnu Postimees palub vale fakti avaldamise pärast vabandust.

Selleks, et kõik era- ja ametiautoga seonduv oleks lehelugejatele lõplikult selge, küsisime, kas linnapea on teinud käskkirja ametiauto hoidmiseks elukohas, kus ta ametiautot 19.–25. märtsini, 2.–29. juulini ja 28. septembrist 4. oktoobrini kestnud puhkuse ajal hoidis ja milleks kasutas ning kas ta on teinud puhkuse ajal, nädalavahetustel ning enne ja pärast tööpäeva lõppu ametiautoga erasõite.

Samuti huvitas toimetust, milliseid ametiautoga seotud kulutusi on linnavalitsus näiteks juuli eest tasunud ja kuidas on neid võimalik eristada ülejäänud kvartali kulutustest.

Vastuseks kirjutas Kivimägi: “Kirjutan arvamusloo sinu komplekside, väikluse, auto, lähetuste jne teemadel sel nädalal.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles