Ilmajaam: nädal tuleb normist soojem

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvi jätkub endise hooga.
Suvi jätkub endise hooga. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimes

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi andmeil tuleb alanud nädal normist soojema ilmaga ning ööpäeva keskmine õhutemperatuur püsib 21-25ºC piires.


Teisipäeval laieneb Eesti kohale kõrgrõhuala põhjaserv, kuid päeval võib siiski mõni rünksajupilv areneda. Puhub läänekaarte tuul ning sooja on öösel 10-19, päeval 22-27ºC.

Kolmapäeval on Eesti kohal kõrgrõhuala. Püsib kuiv edelatuulega ilm. Öösel on sooja 15-20, päeval 24-29ºC.

Neljapäeval taganeb kõrgrõhuala instituudi andmeil itta. Lääne poolt lähenev aktiivne madalrõhulohk põhjustab lõunakaare tuule tugevnemist päeva jooksul, õhtuks suureneb saju ja äikese tõenäosus. Öösel on sooja 16-22, päeval 24-30ºC.

Reedel liigub üle Skandinaavia põhjaosa ja Koola poolsaare äge tsüklon. Selle tagalas tekib Skandinaavias uus kõrgrõhuala ja laieneb Soome poole. Eestis sajab paiguti hoovihma, sadu võib olla pärastlõunal märkimisväärne ja võib esineda ka äikest. Tuul pöördub põhjakaartesse ja tugevneb mõnevõrra. Öösel on sooja 17-22, päeval 20-26ºC.

Laupäeval taganeb kõrgrõhukese Soome kohalt itta. Skandinaavia lõunaosa kohale saabub Lääne-Euroopast madalrõhuala. Idakaarte tuul toob päeval Eesti kohale kuuma õhku. Saju tõenäosus on väike. Öösel on 14-20, päeval 25-30 soojakraadi.


Pühapäeval liigub üle Eesti väheaktiivne madalrõhulohk, mis põhjustab sadu ja äikest peamiselt pärastlõunal. Tuul on muutlik. Öösel näitab kraadiklaas 18-24, päeval 24-30, Ida-Eestis kuni 32ºC.

Esmaspäeval võib ilma määrata Skandinaaviale saabuv tsüklon. Saju ja äikese tõenäosus on suur. Edelatuul tugevneb päeval. Öösel on sooja 18-21, päeval 22-27ºC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles