Pühapäeval võib tulla +12 kraadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadpäikeses pakatavad urvad.
Kevadpäikeses pakatavad urvad. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Ilmajaama prognoosi kohaselt hakkab laupäevast ilm soojemaks minema ja pühapäeval võib õhutemperatuur tõusta juba +12 kraadini.

Reedel toob Läänemere lõunaosast lähenev madalrõhuala veel Eestisse lume-, lörtsi- ja vihmasadu ja puhub võrdlemisi tugev kagutuul, teatab EMHI nädalaprognoos. Öösel on võib õhutemperatuur ulatuda 0 kraadist kuni Kirde-Eestis -8ni, päeval 0...+4 kraadini.

Laupäeval liigub aga soojem õhk edelavoolus edasi ja haarab õhtuks ka Eesti. Kohati sajab veidi, kraade on öösel -2...+2, päeval +2...+7.

Pühapäeval toetab soojema õhu saabumist Läänemere ümbrusesse tugev edelavool. Kohati võib küll veidi vihma tulla, kuid juba öösel püsivad soojakraadid +1 ja +5 vahel. Päeval tuleb sooja 5-10, Lõuna-Eestis kuni 12 kraadi.

Esmaspäeval haarab kogu maa Eesti kohale liikuva tsükloniga seotud vihmasadu. Öösel on +1...+5, päeval +3...+8 kraadi, Kagu-Eestis võib temperatuur tõusta 13 kraadini.

Praeguse nädalaprognoosi järgi eemaldub teisipäeval tsüklon kirde suunas, selle tagalas sajab vihma ja lörtsi ning õhutemperatuur on öösel 0...+4, päeval +2...+7 kraadi. Kolmapäeval ulatub Eestini Kesk-Euroopas tugevneva kõrgrõhuala kirdeserv ning saju tõenäosus on väike. Öösel on 0...-5, päeval +5...+10, jääga kaetud veekogude ääres on õhutemperatuur madalam.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles