Arvamusliidrid arutlevad õiguse üle

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimub Endla teatris Pärnumaa arvamusliidrite lõuna, igasügisene väikekonverents, millel seekord esinevad Euroopa parlamendi saadik Tunne Kelam, Tallinna linnapea Edgar Savisaar, õiguskantsler Indrek Teder ja psühholoog, MMA võitleja Jorgen Matsi.

Pärnu Postimehe ja Euroopa parlamendi infobüroo Eestis korraldatav lõuna kannab seekord alapealkirja “Kellel on õigus?” ning tõukub kaude Anton Hansen Tammsaare kirjutatud mõttest “Tõe ja õiguse” kolmandas köites: “Kõik aimasid, et sõnu ei kuulutata tõe ja õiguse pärast, vaid selleks, et neist oleks kasu. Tõde ja õigus isegi pole muud kui see, mis kasulik.”

Esinejaile on antud küsimusele vastamisel ja teema lahendamisel üsna vabad käed, kuid ilmselt ei saa Kelam mööda Eesti rollist Euroopas, suurima opositsioonierakonna esimees Savisaar kohalikust poliitikast ja Teder sellest, millega oma ametis kokku puutub. Hoopis omalaadse lähenemise teemale pakub Pärnu juurtega Matsi, kes oskab tõe ja õiguse olemust vaadelda spordikontekstis.

Pärnu Postimehe lugejad saavad arvamusliidrite lõunal kõneldavast reaalajas osa veebilehe parnupostimees.ee vahendusel kella 12-15 ning samuti pühendub samale teemale ja lõunal kõneldavale Vikerraadio saade “Uudis +”, mis on eetris kella 12.15 kuni kella 14. Sellele järgneb persoonisaade “Tegija”, mille peategelaseks Pärnut väisav Edgar Savisaar. Novembri lõpus ilmub Pärnu Postimehe vahel arvamusliidrite lõuna materjalidel põhinev eriväljaanne Arvajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles