Kindlustuskelmist politseiniku karistamiseks otsitakse kokkulepet

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilsel eelistungil võttis koos kaasosalistega kindlustuspettuses süüdistatava Pärnu endise kõrge politseiametniku Toomas Tomsoni kohtuprotsess kursi kokkuleppemenetlusele.

Ehkki kohtueelse uurimise ajal esitles meedia Tomsonit kui kindlustuspettustega tegelnud jõugu juhti, käsitletakse end paarikümne aastaga ülemkonstaabliks töötanud Tomsonit selles kohtuasjas vastavalt karistusseadustikule kui kaasaaitajat ehk isikut, kes tahtlikult osutab teise isiku tahtlikule õigusvastasele teole füüsilist, ainelist või vaimset kaasabi. Mitte aga kuritegeliku ühenduse organiseerijana.

“Selleks peab olema püsiv isikute ühendus, aga siin on kaks kindlustuskelmuse episoodi ja mõlemal puhul oli isikute ring erinev,” selgitas ringkonnaprokurör Merry Tiitus, miks menetleja isegi ei kaalunud Tomsonit süüdistada kuritegeliku ühenduse organiseerimises, mille eest võidaks määrata kuni viieteistkümne aasta pikkune vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles