Romek Kosenkranius: Detsibellidest ja müratasemest

Romek Kosenkranius
, Pärnu abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Härra Jorma Kalevi Lehto kirjutab 31. mai Pärnu Postimehe arvamusküljel: „Eelmisel aastal väitis Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius, et kontserdikorraldajaga on kokkulepe, mille kohaselt võimendite detsibellimõõdik ei ületa kindlaksmääratud taset.”

Ei tea, kas Jorma Kalevi Lehto ei saa soomlasena eesti keelest hästi aru või on keegi talle vale infot andnud, aga selline väide on sulaselge vale. Esiteks pole linn kontserdikorraldajatega tema viidatud lepet kunagi sõlminud. Eelmisel kevadel rääkisime küll sellest, et kontserdikorraldajad on valmis linnaga kokku leppima võimendite helitaseme hoidmises mingi kindla piiri peal tingimusel, et linn nihutab öörahu kellaaega üle kesköö.

Linnavalitsus sellise ettepanekuga ei nõustunud ja kokkulepet öörahu lühendamiseks ning helitaseme nivoo fikseerimiseks ei sõlminud. Linnavalitsuse seisukohaks jäi, et kui mürataseme fikseerimine on keeruline protsess, jääb kõik endiseks ja mürataseme normid, nende mõõtmise kord ja normide ületamise tuvastamine käigu ikka sotsiaalministri määruse järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles