“Vilde tee” naerutas pärnakaid

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peategelane Piret (Piret Laurimaa) on sõbrad kutsunud oma uude korterisse soolaleivapeole. Remondimehe (Peeter Oja) ülesandeks on kokku panna söögilaud. Pretensioonika töömehe võimetes kahtleb Pireti sõber Priit (Priit Loog).
Peategelane Piret (Piret Laurimaa) on sõbrad kutsunud oma uude korterisse soolaleivapeole. Remondimehe (Peeter Oja) ülesandeks on kokku panna söögilaud. Pretensioonika töömehe võimetes kahtleb Pireti sõber Priit (Priit Loog). Foto: Ants Liigus

Sel nädalal salvestas TV3 Pärnu Endla teatris uut meelelahutuslikku telesaadet “Vilde tee”. Pärnu publik võttis improvisatsioonikomöödia soojalt vastu, laval toimuvale elati kärarikkalt kaasa ja saalist lahkuti naeruste nägudega.


Telesaade põhineb Saksamaalt pärit formaadil “Schillerstrasse”. Igas saates näidatakse vaatajaile stseene noore naise Pireti elust. Piretil käivad külas sõbrad ja naabrid ning igas osas satub naise Vilde teel üheksandal korrusel asuvasse korterisse mõni ootamatu külaline.



Sel nädalal salvestatud saadetes pidas Piret oma uues kodus soolaleivapidu ja otsustas üksildaste õhtute seltsiliseks koera muretseda.



Piretit ja tema sõpru kehastavad Endla teatri näitlejad Piret Laurimaa, Sepo Seeman, Priit Loog ja Triin Lepik, külalisena löövad kaasa Peeter Oja, Jüri Vlassov, Madis Milling, Hannes Võrno, Henrik Normann ja teised. Mängujuhi rollis on Artur Talvik, näitejuht on Tiit Palu ja kunstnik Silver Vahtre.



Saade pakub näitlejatele parasjagu pinget, sest stseeni areng laval on aimamatu. Mängujuht ütleb suvalisel hetkel näitlejale kuularisse, mida ta tegema peab, sama lauset näevad vaatajad, kuid mitte ülejäänud lavalolijad.



“Võid ju lava taga teksti valmis mõelda, aga lavale astudes on situatsioon teine ja kõik varasemad ideed on peast pühitud,” tunnistas Sepo Seeman, kes mängib Pireti naabrimeest. “Kõik põhineb improvisatsioonil.”



Piret Laurimaa lisas, et ehkki laval olla on pingeline ja tähelepanu ei tohi kaotada, oli mängida lõbus näitlejatelgi ning mitmel korral tuli itsitamist varjata.



TV3 pressiesindaja Anneli Adermann ütles, et pärnakate suur huvi oli meeldiv üllatus, sest saate filmimisest anti ette teada üsna lühikest aega.



“See näitab, et Eesti inimestel on tõesti soov hea meelelahutuse ja komöödia järele,” arvas Adermann. “Ise saalisolijaid jälginuna ja osaliste muljeid kuulates võib vaid kiita, et Pärnus on suurepärane publik.”



”Vilde tee” tootja on produktsioonifirma Ruut, millelt muu hulgas pärinevad saated “Jumal tänatud, et sa siin oled”, “Vanad ja kobedad”, “Ärapanija”, “Eesti otsib superstaari”. Saade on esimest korda TV3 eetris 19. septembril kell 19.30 ja järgmised salvestused Endlas on oktoobrikuu alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles