Ökopood müüb nahasõbralikku kodukeemiat

Silja Joon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pea tosinas Eesti poeketis kestab märtsis loodussõbraliku toote kampaania, mille eesmärk on kutsuda inimesi ostes eelistama keskkonnasõbralikke tooteid.

Eesti rohelise liikumise algatatud kampaania aitab “Loodussõbraliku toote” märgi abil ostjatel leida riiulitelt ökomärgistega tooteid.

Kodukeemia vallas võib ostusoovituse anda suurtes poodides müügil olevale Miniriski sarjale, mis on loodussõbralik ega tekita allergiat. Soodsa hinna ja tervisesõbraliku koostisega keemiakaupa leidub Pärnu ökopoeski. Riia-marii kauplus Hospidali 6 on müügile võtnud Saksa tootesarja Sodasan, mis ei ohusta tervist ega loodust.

Kui uskuda teadlaste katseid nõudepesuvahenditega, jääb suurem osa vahendist loputamisele vaatamata nõude külge. Samuti tekitavad nõudepesuvahendid allergilisi reaktsioone tundlike inimeste kätel, pannes peopesad ketendama ja sügelema.

Pooleliitrine kontsentreeritud nõudepesuvahend Sodasan on täielikult vaba naftakeemiast, sünteetilistest värvidest, lõhnadest ja säilitusainetest.

Pooleliitrine Sodasani nõudepesukontsentraat maksab 39 krooni, liitrine 62 krooni.

Sodasani tootjad väldivad kõikides oma toodetes sünteetilisi koostisosi, optilisi valgendajaid, pehmendavaid lisandeid ja lõhnaaineid. Sodasani puhastusvahendid sisaldavad koostisaineid orgaanilisest põllumajandusest. Müügil on sama firma automaatnõude-pesupulber, mis ei sisalda ökoloogiliselt kahjulikke lisandeid, nagu näiteks fosfaadid, ensüümid või kloorist saadud kemikaalid. Pulber on saadaval ka tablettidena.

Peale selle pakutakse sama firma klaasipuhastusvahendit, tsitruselõhnalist WC- puhastusvahendit, apelsinihõnguga üldpuhastuskontsentraati, mida kümne liitri vee kohta kulub kolm milliliitrit, ning bioäädika puhastusainet, mis eemaldab katlakivi ja veeplekid, samuti seebijäägid kraanidelt ning kahhelkividelt. Eriti hea on see vahend külmkapi pesemiseks, sest vahend eemaldab ebameeldivad lõhnadki.

Sodasani küürimispiim puhastab põhjalikult ning kriipimata emailitud, keraamilised ja roostevabad pinnad ning klaaskeraamilised pliidid.

Sodasani toodetel on firma Ecocontrol sertifikaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles