Pärnu profiturniir kipub jääma raha taha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Kesklinna tenniseklubi juhatus otsustas, et sel suvel jääb meeste profiturniir ära, sest seniste sponsorite rahakotid enam ei avanenud.

“Olime valmis kaheksa aasta vanust traditsiooni jätkama, kuid turniiri mullused sponsorid kondiitritoodete vabrik Kalev, Tallinna piimatööstus ja Kohuke otsustasid meid rohkem mitte toetada,” kõneles Pärnu Kesklinna tenniseklubi juhatuse liige Toomas Kuuda. “Turniiri eelarve on 320 000 krooni ja nii suurt raha pole meil kusagilt võtta.”

Tuleb otsida suursponsoreid

Kuuda sõnade kohaselt on klubi juhatus seda meelt, et kui üldse üritada turniiri Pärnusse tuua, tuleb leida Tallinna Sadama või Hansapanga mastaabis sponsorid ja vaja on taotleda Pärnu linnalt ning Eesti tenniseliidult tõhusat toetust.

“Väga raske on meie turniirile suuri sponsoreid leida, sest Eestis pole praegu mängijat, kes suudaks kõrgele kohale jõuda,” rääkis klubi juhatusse kuuluv Ilmar Tennokese. “Mõne aasta pärast võib olukord muutuda, kuid ma kardan, et äraülemise korral ei võta Euroopa tenniseliit meie järgmisi taotlusi vastu.”

Tenniseliidu võimalused on piiratud

Eesti tenniseliidu peasekretär Ilona Poljakova ütles, et midagi pole katki, kui Pärnu turniiri korraldajad teatavad rahvusvahelisele alaliidule loobumisest mitte hiljem kui kaks kuud enne plaanitud algust.

“Eesti tenniseliit on heal meelel nõus toetama Pärnu turniiri, kuid meie võimalused on piiratud,” märkis Poljakova.

Pärnu Kesklinna tennisekooli direktor Tiina Post ütles, et kuigi juhatus otsustas turniirist loobuda, pole klubi president Margus Kangur oma lõplikku sõna veel öelnud.

“Loomulikult tuleb raha lugeda, kuid kõrge tasemega turniirist saadavat kasu pole võimalik kroonide ja dollaritega mõõta,” rääkis Post.

Kõike ei saa rahas mõõta

“Esiteks nägid Eesti tennisehuvilised vaid Pärnus sellise tasemega mängu, teiseks andis esindusliku võistluse korraldamine meile hulga kogemusi ja kolmandaks said pallipoiste ning piirikohtunikena ametis olnud noored mängijad innustust kõrgeid eesmärke püüda.”

Mullu kodulinnas paarismängu esikoha võitnud Mait Künnapi sõnul meeldis kaugete maade sportlastele Pärnus mängida. “Kes siin oli käinud, tahtis tagasi tulla, et peale mängu suvituslinna mõnusid nautida,” kinnitas Künnap. “Eelmise aasta turniirivõit kodupubliku silme all oli mu elu kõige magusam maiuspala.”

Eile keskpäevaks ei õnnestunud Pärnu Postimehel Margus Kanguriga jutule saada. Loota on, et järgmisel nädalal selgub, kas klubi president on juhatusega sama meelt või toob ta taas kastanid tulest välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles