Mudilased korraldasid presidendi vastuvõtu

, Tammsaare lasteaia õpetaja abi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Tammsaare lasteaia Pöialpoisi ja Orava rühm tähistasid Eesti Vabariigi 96. aastapäeva tavapärase aktuse asemel presidendi vastuvõtu ja kontserdiga.

Rühmad valisid ühiselt presidendipaari: president oli Sebastian Pääro ja presidendiproua Killu Lembit.

Kõik olid ootusärevuses. Kontsert algas presidendipaari saabumisega, millele järgnes Eesti hümni laulmine. Ürituse tähtsaim osa oli presidendi kõne, mida külalised kuulasid innukalt. Pöialpoisid esinesid lauluga „Ma elan Pärnu linnas“ ja Orava rühm esitas „Eesti on kodumaa“, neid juhendas muusikaõpetaja Ines Savi.

Kontserdilt ei puudunu ka üllatuskülalised. Eesti Vabariigi aastapäevast tulid rääkima Vanalinna kooli kaks õpilast, kes panid lapsed põnevusega kuulama. Õpetaja Ines Savi ja liikumisõpetaja Kersti Kari esitasid koos laulu „Mu koduke“, mis pani kaasa laulma ja nii mõnelgi jala tatsuma.

Eeskujulikult oodati presidendipaari kätlemist. Konferansjeed olid õpetaja Eda Aljaste ja õpetaja Tiina Raudsepp. Lapsed ootasid õhinal paarilisega enda nime välja hõikamist. Pea püsti ja selg sirge, sammuti rõõmsal meelel presidendipaari õnnitlema. Kätlemisele järgnes presidendipaari avavalss, millega ühinesid külalised. Pakuti laste valmistatud suupisteid, mis olid väga maitsvad.

Üheltki peolt ei puudu paparatsod, olid nad meilgi. Lastele meeldis väga, kuidas õpetaja Ines, mikrofon käes, külalistelt küsis, mis neile meeldis. Ühele meeldis presidendi kõne, teisele avavalss ja kolmandale hoopis pakkusid huvi suupisted.

Pöialpoisi rühma õpetaja abi Selina Koodi jäädvustas kogu ürituse, et edaspidi oleks hea seda toredat üritust meenutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles