Saaks veel paremini

Sirje Niitra
, suvepärnakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu läheb iga aastaga ilusamaks ja paremat suvepuhkuse veetmise kohta pole olemaski. Mõnusad kergliiklusteed rattaga kulgemiseks ja lillerohked istumiskohad muudavad siinse puhkuse järjest nauditavamaks. Aga alati saab paremini. Seetõttu on järgnevad märkused mõeldud sõbralike ettepanekutena ja puudutavad eeskätt rannaelu.

Esiteks häirib veetemperatuuri kohta edastatav info, mis peaaegu kunagi ei ole täpne. Ehkki praegusel tehnoloogiaajastul peaks olema reaalajas veesoojuse edastamine teostatav, võiks selle kohta teavet saada vähemalt igal täistunnil, sest kaks tundi on liiga pikk ajavahemik.

Teiseks, mis kasu on veetemperatuuri mõõtmisest ujumisala lõppu tähistavate poide juures, kui seal keegi ei uju? Vesi on seal alati kraad-paar külmem kui ujumiskohas. Aga näiteks väikeste laste vanematel oleks hädavajalik teada, kas vesi on piisavalt soe võsukeste vette lubamiseks. Veesoojust võiks mõõta näiteks meetrisügavusel, kus ujub enamik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles