Kokk-madrus keedab sabaga seepe

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naturaalsete seepide valmistaja Urga Elly armastab värvi ja vormi: jõhvikas annab roosat, pärnaõis kollakat, mustikas sinakat, sirel lillakat tooni.
Naturaalsete seepide valmistaja Urga Elly armastab värvi ja vormi: jõhvikas annab roosat, pärnaõis kollakat, mustikas sinakat, sirel lillakat tooni. Foto: Silvia Paluoja

Küsimus suurele ringile: kelle nimekaardile on märgitud ametitena madrus, kokk, kuduja, giid, seebikeetja, ulualuse andja? Õige vastus kõlab Elly Karjam ehk kodusaarel Kihnus Urga Elly, kusjuures loetelust on veel puudu kahe lapse ema ja Pärnumaa parima turismimeene autor.

Urga Elly istub oma talu elutoas diivaninurgas ja koob ringvarrastega enda arvestuse järgi 93. troid, kuu aja pärast on tal kihnukirjaline meestekampsun valmis. Varraste veeretamist ei jäta Elly ka siis, kui ta koka-madrusena Tallinna tehnikaülikooli uurimislaeval Salme merele sõidab.

Läänemere lainetel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles