Galerii: Lindil kõlasid laulud trenažöörile mõeldes

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lindi lasteaed-algkool kogus heategevuskontserdiga Südamest Sinule raha flygrossing-trenažööri omafinantseeringu tasumiseks, laval olid põhiliselt oma küla inimesed, külalisesinejana aga Marek Sadam, kes musitseeris koos Tõnu Laikrega.

Lindi lasteaia-algkooli direktori Ulla Orgusaare jutu järgi õnnestus kolme ja poole tunnine kontsert igati. "Üks asi on raha, kuid minu meelest on veel olulisem üheskoos tegemine," märkis ta. "Nägin laste ja nende vanemate säravaid silmi, kui nad käisid proovides. Esinema minnes olid nad pabinas, kuid lavalt lahkudes õnnelikud, sest publik oli toetav ja tänulik."

Esinesid lasteaia-algkooli lapsed, lapsevanemad, pered, õed-vennad.

Orgusaar mainis, et peale koolis ja lasteaias õpitu tantsisid õpilased oma vanematega kaerajaani ja lasteaialapsed laulsid "Suured koerad, väiksed koerad". Kooli ja lasteaia kollektiiv pani kokku oma ansambli ja külalisena olid laval Lindi kooli vilistlased Hendrik Tamberg ja Ivo Leesaar, Audru kooli noortebänd Bermuuda Nurgad ja rahvatantsurühm Lindi Lappajad.

Heategevuskontserdile lisas oma panuse segakoor Lindi Laulukoor, mida juhatasid Jaanus Jantson ja Gerly Kättmann. Esinemise järel arvati, et see ei jää ühe korra ettevõtmiseks ja taas tullakse publiku ette kogukonnafestivalil Meie Küla Pidu.

Eelmisel kahel aastal on Lindi lasteaed-algkool kogunud kontserdiga raha heli- ja valgussseadmete ostuks, seekord aga flygrossing-trenažööri tarvis. Selle ostmiseks kirjutab kool taotluse Leader-programmi. Seade on kallis ja omafinantseering vajalik.

Flygrossing on äraseletatult tore meelelahutus ja tõhus treening lae all, sobides kõigile olenemata vanusest ja kehalistest võimetest.

"Asume ühes majas raamatukogu ja rahvamajaga ja trenažöör annab võimaluse võimlat mitmekülgsemalt kasutada," selgitas Orgusaar. "Kui meil on toimiv kogukond, ei kao meie külast, koolist ega lasteaiast lapsed ja võime julgelt kutsuda noori maale elama."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles