Baltlaste parim selgub üheteistkümnendat korda

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel on kõik fännid oodatud spodihalli Pärnu võrkpallimeeskonnale kaasa elama.
Nädalavahetusel on kõik fännid oodatud spodihalli Pärnu võrkpallimeeskonnale kaasa elama. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval selgub Pärnu spordihallis Baltimaade paremaid võrkpallimeeskondi ühendava Saja liiga võitja. Ühest poolfinaalist pürivad finaali Pärnu ja Rakvere, teisest Läti Jelgava ja Ozolnieki klubi.

Saja liiga nime (märgib eesmärki koguda liigale 100 tuhandeeurost toetajat!) kannab turniir tänavusest hooajast. Kümme eelmist hooaega, alates 2005. aastast, mil eestlased ja lätlased võrkpalli arendades seljad kokku panid, oli see Schenkeri liiga, mille lõppvaatuses võitjad raskeid auhinnalõvisid pea kohale upitasid.

Praegu on lõvid hoiul mulluse võitja Tartu Bigbanki käes, aga enim Schenkeri liiga võite, kuus, on kogunud Tallinna Selver. Lätlaste ainus võit pärineb liiga esimesest hooajast, mil esimeseks tuli Ozolnieki Biolars. Järgnes Tallinna Selveri viieaastane võitude rida, mille järel korra (2012) võitsid Tartu Pere Leib ja TTÜ (2013). 2014 oli taas esimene Selver, mullu niisiis Tartu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles