Galerii: Lindil astusid lavale väikesed draamanäitlejad

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väike draamafestival tõi nädalavahetusel Lindi lastaia-algkooli oma väikeste näitlejate kõrvale eakaaslased Paikuse, Tõstamaa ja Audru koolist.

Õpilaste enda valida jäeti, millisel teemal ja mis žanris nad lühinäidendi esitavad. Laval käis 57 noort näitlejat ja nagu korraldaja, Lindi lasteaia-algkooli direktor Ulla Orgusaar märkis, ei ole nende festivalil kaotajaid.

"Iga noor näitleja annab ju alati endast parima ja selle eest väärib ta vaid tunnustust,"  kinnitas Orgusaar. "Samavõrra või rohkemgi veel on tunnustuse ära teeninud vaprad õpetajad, kellel on tahtmist oma kasvandikke õrnal käel teatri muinasjutumaailma juhatada."

Paikuse põhikooli trupp mängis Tarmo Tõnismanni juhendamisel "Väikest nõida". Tõstamaa keskkool tõi lavale "Juku anekdoodid", juhendaja Karoliine Kask. Audru kool esitas Kaire Leetsaare juhendamisel Andrus Kivirähki jutu järgi seatud "Isa sokid". Lindi lasteaed-algkool tuli publiku ja žürii ette Hans Christian Anderseni muinasjutu ainetel seatud lavatükiga "Keiser on paljas", juhendas Ene Säde.

Žüriisse kuulusid Jüri Vlassov, Merle Jantson, Kriste Kingo, Sirje Järvet ja Tiiu Sommer, kes tõid esile iga kooli tugevad küljed ja jagasid esinejatele tunnustust.

Kategooriate parimad reastusid nii.

Parim poiss: Juku osatäitja Lauri Tuhkanen, Tõstamaa keskkool.

Parim peaosatäitja: Fransi rollis Kaari Orgusaar ja Hugo osas Sirelin Jürgens, mõlemad Lindi lasteaed-algkool.

Parim kõrvalosatäitja: vanaema õpetaja Rita Niine Tõstamaa koolist, tädi Rupumpel Helena Reinart ja Kaareni osas Lotta Agafonov Paikuse põhikoolist ja kammerteener Steven Närep Lindi koolist.

Parim kaaslavastaja: väike nõid Lene Tinnuri, Paikuse põhikool.

Noorim osatäitja: õuedaam Brigita Eha, Lindi lasteaed-algkool.

Väikest draamafestivali jääb osalevatele koolidele meenutama aukiri. Auhinnad – teatrimaskid – pani välja Lindi kool ja osalejad said üllatusmuna.

"Väike draamafestival sündis Lindil kolm aastat tagasi sellepärast, et kui midagi õpid ja oled jõudnud lõpptulemuseni, on seda lausa vaja teistega jagada," selgitas Orgusaar, miks Audru valla üks külakoole sellist üritust korraldab. "Niisama oluline on näha, mida teised on õppinud. Koos tegemine ja üksteisega arvestamine, kogemuste jagamine on kogu elu läbiv oskus, mida on vaja õppida."

Kolm aastat tagasi Audru valla koolide 1.–4. klassi õpilastega teatrifestivali alustades oli vallas viis kooli, millest kaks (Lavassaare ja Aruvälja) on vahepeal suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles