Haldusreform küsib elanike arvamust

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna nõunik Ave Viks kinnitas, et halduspiiride muutmisel tuleb nõu pidada elanikega.
Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna nõunik Ave Viks kinnitas, et halduspiiride muutmisel tuleb nõu pidada elanikega. Foto: Urmas Luik

Riigikokku suunatud haldusreformi seaduse eelnõus on muude regulatsioonide kõrval paragrahv, mis käsitleb elanikkonna arvamuse väljaselgitamist haldusterritooriumi muutmise korral.

Seadusest nähtub, et see võib olla mõneti erinev omavalitsuste vabatahtlikul ühinemisel ja sundliitmisel, aga ka juhul, kui ühest omavalitsusest tahab teise üle minna ainult osa vanast haldusalast, näiteks üks külakogukond.

Pärnu Postimehe usutlusele elanikkonna küsitlemisest haldusreformi elluviimisel vastas riigis käimasolevat haldusreformi juhtiva rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna nõunik Ave Viks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles