Huberti sünnipäevaralli startis Tootsist

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti 4H sünnipäevaralli startis naljapäeval Tootsist.
Eesti 4H sünnipäevaralli startis naljapäeval Tootsist. Foto: Inga Raudsepp

Oma 25.aastapäeva tähistava noorteühingu Eesti 4H sünnipäev - maskott Huberti sünnipäevaralli - sai alguse Tootsi koolis naljapäevaga ja jätkub Pärnumaal kogu aprillikuu, sest 1. aprill on Pärnumaa piirkonna sünnipäev.

Klubile Kärmed Tootsikad tulid külla Pärnjõe klubi liikmed, naljapäeva korraldasid aga klubi Kärmed Tootsikad liikmed Daily Raudsepp ja Kerda Erm.

4H Pärnumaa piirkonnajuhi Inga Raudsepa juhendamisel esitasid noored naljapäevale kohaselt naljaluuletusi ja -lugusid. Daily Raudsepp kandis ette Wimbergi loo „Mart ja seep“, Renee Balent Jaanus Vaiksoo „Onu Heino tegi teatrit“), Lisanne Lehtemaa Kristiina Kassi „Issiga kelgutamas“, Evelyn Marder Tiia Toometi „Jalutuskäik metsas“ ja Kerda Erm Dagmar Normeti „Pahupidi-polka“. "Etlemismaterjali leidsime „Eesti naljajuttude ja –salmide kuldraamatust“," ütles juhendaja.

Külalised klubist Pärnjõe Semud vastasid samaväärselt. Ethel Brigita Tigase esituses võis nautida Ilmar Trulli „Tsirkust“, Asso Tomson oli valinud Aidi Valliku  „Sõbratünga“), Annaliina Nikiforova ja Leelo Jaanus Kalev Vapperi „Suure jahmerdamise“. Neid aitas esinemisküpseks saada Kalli Rõõmusaare.

Publiku hulgast valitud žürii koosseisus Marton Mäerand, Helen Mändma ja Ats Kivimäe valisid parimaks etlejaks Asso Tomsoni.

"Luuletuste ja juttude vahele löödi muidugi tantsu, sest 4H hindab tervislikke eluviise. Koos tantsiti „Härja tantsu“ ja kantritantsu," rääkis Inga Raudsepp.

Päev jätkus sünnipäevapeoga, kus voolas ohtralt kasemahla. "See iseloomustab meie noorteorganisatsiooni maalähedust," põhjendas Inga Raudsepp. Kasemahla eest öeldi tänusõnu klubi juhendajale Ülo Raudsepale.

Inga Raudsepa jutu järgi oli 4H maskott Hubert - Dan Safonov klubist Kärmed Tootsikad - päev läbi kõikide suur sõber. Koos tehti palju pilte.

Tootsist suundub Hubert järgmisse klubisse. Juba kolmapäeval kohtuvad Hubertiga Pärnjõe Semud ja neljapäeval Juurikaru klubi Karu Katid-Matid liikmed. Neljapäeva õhtul kohtuvad kõik Pärnumaa klubid Pärnu teatris, et vaadata lavastust „Uhkus ja eelarve“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles