Galerii: Pärnu päeva kilval võidutses Vana-Pärnu

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu päevale pühendatud mälumängus kohtusid Pärnu muuseumis traditsiooniliselt linnaosade võistkonnad, et vastata kümnele küsimusele kodulinna ajaloo kohta.

Mängujuhid olid Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja muuseumi direktor ajaloodoktor Aldur Vunk. Parimat ootas linnavalitsuse karikas.

Kilbarid said seekord teada, millal mindi Pärnus esimest korda üle suveajale, kui kõrge oli pärast 1998. aasta rekonstrueerimist Pärnu telemast, mis vahenditega tehti  esimene õhurünnak Pärnule, mis oli 1599, 1607 ja 1611 välja antud Vana-Pärnut puudutava korralduse sisu, mida toodeti firmas Vallira, millistelt linnadelt kogus Peeter I raha Peterburi teaduste akadeemia rahastamiseks, millise eriala esindajad olid enamik Pärnu kaitse pataljoni ohvitseridest, kuhu veeti 19. sajandi esimesel poolel Pärnust kõige rohkem lina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles