Are kool „rikkus“ mudilaste lõunauinaku

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Are kooli viiendike töö- ja tehnoloogiaõpetuse tunnis tehli koos lasteaiamudilastega vurre ja valmistati pitsat.
Are kooli viiendike töö- ja tehnoloogiaõpetuse tunnis tehli koos lasteaiamudilastega vurre ja valmistati pitsat. Foto: Erakogu

Are põhikooli viienda klassi poisid korraldasid koos õpetaja Mairoga kohaliku lasteaia Lepatriinude rühmas meisterdamise töötoa ja valmistasid mudilastega vurre.

„Kuigi lasteaias pidi päevakava kohaselt olema lõunauni, oli poistel plaan vanema rühma mudilastele hoopiski selgeks õpetada vurride meisterdamine ja kaunistamine ning seejärel korraldada vurritamise võistlus,“ kirjeldas klassijuhataja Marju Sepp viiendike viimast töö- ja tehnoloogiaõpetuse tundi.

Klassijuhataja ütlust mööda ei saanud 5. klassi tüdrukud ju ometi poistest maha jääda. „Nemad läksid lasteaeda kokk Triinu käe alla, et õppida selgeks pitsapiruka küpsetamine ja hapukooremaiuse tegemine,“ lausus ta.

Meisterdamise töötoas osutus parimaks vurritajaks tüdrukutest Jane-Liis ja poistest Romet. Kõige vahvamalt kaunistatud vurriks pidasid lapsed Kevini tehtut.

Kui poisid olid lõpetanud, oli tüdrukutelgi laud kaetud ja üheskoos maitsti head-paremat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles