HITSA finaali pääses Vanalinna põhikooli kaks digiloovtööd

, õpilastööde juhendaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna kooli viiendike videofilmi "Kunstihull Pärnus" meeskond.
Vanalinna kooli viiendike videofilmi "Kunstihull Pärnus" meeskond. Foto: Erakogu

HITSA digiloovtööde õpilaskonkursil "Maailmariik Eesti" valiti finaali kaks Pärnu Vanalinna põhikooli 5.a klassi õpilaste tööd.

Üks finaali pääsenud töö on digiõppematerjali kogu 1.–4. klassi õpilastele "Õppimine lõbusaks" (autorid Lisbeth Männiste, Karoliina Liitmaa, Sharon Jacqueline Nielsen, Cristin Tamm ja Andra Umalas). Selle konkursitööga lõid õpilased ise digiülesandeid eri ainete kohta, millest valmis 1.–4. klasside jaoks veebileht, kus õpilane saab valida sobiva klassi ja õppeaine ning lahendada sealt mängulisi ja põnevaid ülesandeid eri teemade kohta.

Teine finaali valitud konkursitöö on õpetlik, mõtlemapanev ja samas humoorika alatooniga videofilm "Kunstihull Pärnus" (autorid Liis Lumisalu, Frida Aless Bergmann, Liidia Vessmann, Anders Karu ja Kerdo Kivistik).

See on väga loov film, kus õpilased mõtlesid ise filmi teema, mõtte ja teostuse, filmisid ja töötlesid valminud materjali.  

Peale konkursitöö tuli õpilastel luua digitaalne arengumapp, mis kajastaks töö etapilist valmimist nii kirjas kui pildis.

Meeskonnad alustasid tööga novembri alguses ja jõudsid finaalikoha taganud lõpptulemuseni veebruari lõpus. Töö käigus rikastasid õpilased oma IT-alaseid teadmisi, arendasid koostööoskusi nii õpetajate kui kaasõpilastega, suurendasid esinemisoskust ja -julgust ning said osa iseloomise rõõmust.

Finaali pääsenud meeskonnad esitavad oma töid reedel, 22. aprillil Vanalinna põhikooli 5.–7. klassi õpilaskonverentsi avaaktusel, nende HITSA konkursitöö ongi nende selleaastane uurimistöö.  

23. aprillil sõidetakse Tallinna Kultuurikatlas toimuvale HITSA tehnoloogiapäevale, kus finaali pääsenud meeskonnad kohtuvad žüriiga, diskuteerivad konkursitöö teemal ja saavad hindajatelt vahetut tagasiside.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles