Nutivõistlus pani nutikuse proovile

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna kool korraldas Pärnu linna õpilastele nutivõistluse.
Vanalinna kool korraldas Pärnu linna õpilastele nutivõistluse. Foto: Marje Vaan

Juba teist aastat toimus Pärnus ülelinnaline nutivõistlus, kus võistlesid nii põhikooli- kui gümnaasiuminoored.

Võistluse peakorraldajad, Vanalinna põhikooli huvijuht Marje Vaan ja haridustehnoloog Diana Veskimägi kirjelduse järgi oli esimene osa võistlusest internetiturvalisuse test ja teine osa loovülesanne nutiseadmega, mille tulemusena valmis lühifilm. Loovülesannet hindas kaheksaliikmeline žürii.

Võistlusega selgitati välja valdkonna parimad ja nutikamad õpilased.

5.–6. klasside esikoht läks Mai kooli (Holger Jakobs, Markus Peters, Anette Hendrikson), teise koha sai Ülejõe põhikool (Raiko Taave Tammjärv, Ranek Vahur, Kerdo Käärma) ja kolmanda Vanalinna põhikool (Kevin Parts, Marta Kesküla, Silver Slinko).

7.–9. klasside parim oli Vanalinna kool (Rasmus Maalinn, Eliise Haljas, Maarja Täht), teise koha pälvis Sütevaka humanitaargümnaasium (Rasmus Koppel, Joosep Lippmaa, Rasmus Iherman) ja kolmandaks tuli Ülejõe kool (Melody Nirk, Jassi Villemson, Gertu Karulas).

10.–12. klasside seas võitis ühisgümnaasiumi 1. võistkond (Raul Adams, Agor Aasa, Daniel Juht) ja sama kooli 2. võistkonna (Grete Post, Liina Reimann, Remo Must) ees, kolmanda koha võttis Koidula gümnaasium (Mike Richard Koch, Kevin Talts, Karl Kodu).

Parima video eripreemia läks Tammsaare kooli võistkonnale.

Võitjaid autasustasid Pärnu linna üldhariduse peaspetsialist Virve Laube ja Vanalinna kooli direktor Pille Tahker.

Ülelinnalise nutivõistluse eesmärk on suurendada õpilaste digipädevust ja anda õpilastele võimalus võrrelda eakaaslastega oma oskusi ja teadmisi IKT valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles