Hubert oli külas Häädemeeste, Tõstamaa ja Lõpe klubil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hubert Häädemeestel.
Hubert Häädemeestel. Foto: Erakogu

Seekord külastas Hubert Häädemeeste keskkooli klubi EAS, mille juhendaja Teisi Kirimägi läks koos Hubertiga oma endise kooli, Metsapoole põhikooli õpilastelegi noorteorganisatsiooni Eesti 4H tutvustama.

Alguses tantsis ja mängist Hubert koolieelikutega, kes on sügisel astumas Metsapoole põhikooli esimesse klassi, siis 1.–3.klassi õpilastega. Lapsed olid elevil ja kohe, kui hiir Hubert saali astus, kõlasid naerukilked. Naeru jätkus kogu tunniks, mil lapsed said Hubertiga koos aega veeta.

Vanematele õpilastele tutvustasid EASi liikmed noorteorganisatsiooni ja rääkisid oma kogemustest organisatsioonis. Samal ajal möllas hiir klassis ringi.

Kõigile meeldis hiir Hubert ja päev möödus meeleolukalt.

Hubert tervitas Tõstamaad

19. aprilli päikesepaisteliseks päevaks oli maskott Hubert oma rännakuga jõudnud Tõstamaa keskkooli, kus tutvustas koos kohaliku klubi Positiivsega 4Hd sealsetele noortele.

Nimelt oli klubi Positiivne välja toonud oma kroonika, autasud ja fotod ning üldtutvustava materjali oma toreda ja mitmekülgse organisatsiooni kohta.

Üheskoos käidi positiivselt meelestatult informatsiooni ning kleepse jagamas, eriti just noortemate laste hulgas, sest eks järelkasv ole alati oodatud ja jätkusuutlikkuseks oluline.

Kuna Hubert oli enne Häädemeestel trallinud, otsustas ta nutikale hiirele kohaselt tulla paadiga otse üle Pärnu lahe. Teel Tõstamaale märkas ta Kihnu saart, mis tekitas temas küsimuse, miks seal veel 4H klubi ei ole. Nüüd tegeleb 4H Pärnumaa noorteakiiv sellega, et info organisatsioonist kihnlasteni jõuaks.

Hubert jõudis Lõpele

Eesti 4H maskott hiir Hubert on Pärnumaale juba peaaegu tiiru peale teinud ja jõudis järjega külla Lõpe 4H klubile Dixie.

Kõigepealt sattus külaline lasteaia laulutundi. Pidulik oli hetk, kui uued 4H liikmed said oma liikmekaardi just Huberti käest.

Juba mõni nädal varem pidasid Dixie liikmed plaani, mida Hubertile pakkuda. Muidugi juustu! Koostöös Mätiku talumeiereiga Oidremal valmis uus juustusort Hubert. Dixie klubi arvas, et juustus peab olema kindlasti tšillit ja basiilikut. Reedel sai nii lasteaia- kui koolipere koos Hubertiga maitsta uut juustusorti. Edaspidi võivad soovijad osta Huberti juustu Mätiku talumeiereist.

Neil päevil nägi ühe meie klubiliikme peres ilmavalgust  väike vasikas, kes sai nimeks Hubert.

Hubert lõi kaasa ka jüripäevaüritustel: jüriöö märgutulede edasiandmises Vatlast Pärnuni ja valla jüriöö jooksul oli Hubertil oma võistkond. Pühapäeval sai Hubert puhkepäeva, et  täna Jõõpre klubile külla minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles