Vene luure jälgis Pärnumaal toimunud NATO õppusi

Teet Roosaar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti õhuruumi turvavad NATO hävitajad
Eesti õhuruumi turvavad NATO hävitajad Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Norra julgeolekuportaal AldiMer avaldas täna NATO raportile tugineva uudise, mille kohaselt luurasid venelased eelmise aasta aprillis Pärnumaal Eametsas toimunud NATO õppuse järele.

Läinud aasta aprilli teisel poolel paiknes Eametsas NATO erioperatsioonide väejuhatuse staabi juhtimiselement ja eriüksused harjutasid olukorda, kus arenev kriis nõuab liitlasvägedelt kiiret sekkumist. Õppuse nimeks oli Trident Jaguar 2015 ja seda jälgisid nii Venemaa luurelennukid, laevad kui allveelaevad.

Delfi on päev läbi üritanud Eesti ametivõimu kinnitust saada väitele, et luuramiseks kasutati taktikalisi droone, mis on võimelised lendama kuni kümne kilomeetri raadiuses. Tunduvalt huvitavam on aga uudisele lisatud videoloos Baltic Frontlines sisalduv info, et 16. aprillil kell 12.30 ja 16.40 ning 17. aprillil kell 14 olevat tsiviilisikud Eametsa õppust pildistanud. Kirjeldust, kuidas seda 400 meetri kauguselt tehti, võib vaadata video 4.06 minutist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles