“Pao-Pao” proovis saab nalja ja muusikat

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju õnne, Juss Haasma!
Palju õnne, Juss Haasma! Foto: Mailiis Ollino

On reede, mõni minut enne keskpäeva. Paikuse-Reiu vabaõhulaval on palju siginat-saginat, sest juba nädala pärast esietendub siin humoorikas tõsieluline lavastus ühest Eesti legendaarsemast kultusbändist Kuldsest Triost.

Et keskpäevast hakkab teise vaatuse proov, teeb lavastusmeeskond hoolega ettevalmistusi: lavapoisid lõpetavad viimistlusega, paigaldatakse mikrofone, kontrollitakse heli, pannakse valgust paika ja räägitakse olulisi detaile läbi. Samal ajal on näitlejad osaliselt kostüümides ja valmistuvad igaühele sobival moel: tinistatakse pilli, lauldakse, suitsetatakse, istutakse toolil, lamatakse murul ja süüakse suppi, mida pikkade proovipäevade tõttu iga päev teatrist prooviplatsile kaasa tuuakse.

Seda kõike pealt vaatav lavastaja Ivar Põllu on nädal enne esietendust rahulik. “Lihvimist vajavad veel valgus, heli ja video – videot pole veel üldse proovitud,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles