82 inimest otsis Selja metsade vahel kodust uitama läinud pisipoissi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalajälg. Foto on illustreeriv.
Jalajälg. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Teisipäeva õhtul otsis üle 80 politseiniku ja vabatahtliku Tori vallas Selja küla ümbruses kaheaastast poissi, kes koduõuelt omapäi seiklema oli läinud. Pisipoiss leiti kolme tunni pärast mõne kilomeetri kauguselt ühe talu õuest mängimas.

Vanemad teatasid poisi kadumisest politseile kella 17.50 ajal. Selleks ajaks olid nad ise otsinud last ligemale tunni kodu lähedalt, kuid teda leida ei suutnud.

Piirkonnapolitseinik Piret Dreimann rääkis, et poisi ema oli köögis süüa valmistanud ja laps olevat kõrval verandal mänginud. "Ema jutu järgi tajus ta, et laps on kogu aeg ta selja taga, kuid ühel hetkel märkas, et poissi seal enam pole," rääkis ta. "Hõigetele ta ei vastanud ja kui pere oli kodu ümbruse läbi kamminud, anti lapse kadumisest teada politseile."

Kell 18.15 jõudis sündmuskohale piirkonnapolitseinik, kes alustas otsingute koordineerimisega. Sündmuskohale kutsuti täiendavad politseijõud koos teenistuskoertega ja helikopter.

Pisipoisi otsingutele tõttasid ka kohalikud jahimehed, Tori rahvamaja näiteringi liikmed ja paljud ümbruskonna elanikud. Üheksa autoga sõitsid poissi otsima vabatahtliku operatiivse pääste- ja otsingugrupi liikmed, osa neist Saaremaalt. Kokku oli otsingutega seotud 20 politseiametnikku ja 62 vabatahtlikku.

Esimeste seas jõudis kaheaastase poisi otsingutele viie kilomeetri kaugusel elav kohaliku jahiseltsi liige Uno Kask. "Kui sellisest asjast kuuled, pole aega mõelda," ütles ta. "Teisiti ju ei saaks. Õnneks lõppes kõik hästi ja poiss leiti terve ja õnnelikuna."

Kell 19.45 märkasid jahimehed umbes 1,5 kilomeetri kaugusel poisi kodukohast Murru teel lapse jalajälge. Jälgi mööda minnes leiti laps kell 20.15 Murru külas talu hoovist, mis on lapse kodust umbes kolme kilomeetri kaugusel. Kiirabi kontrollis väikese matkaselli tervist ja temaga oli kõik korras.

Otsinguid juhtinud piirkonnapolitseiniku Piret Dreimanni sõnade kohaselt poiss ise ilmselt ei tajunud, et midagi on korrast ära. "Ta oli porine, aga heas tujus. Politseiautosse istudes oli ta nägu naerul ja raadiosaatjaid nähes ütles, et need on telefonid," kirjeldas otsingute juht.

Dreimanni jutu järgi liikus poiss kodu juurest eemale ilmselt mööda suuremaid teid. "Ta jäljedki leiti teelt, mida mööda otsingutele esimeste seas jõudnud jahimees Janek Tohv juba sõitnud oli, kuid siis ta poissi ei märganud.

Tee hargnemise kohas oli näha, et poiss oli käinud natuke edasi-tagasi, enne kui ta endale sobiva teeotsa valis," seletas Dreimann ja märkis, et otsingutel oli suur abi kohalike jahimeeste teadmistest. "Kui panime kaardi järgi paika otsingusuunad, näitasid jahimehed kätte need kohad, kus on tihnikud ja kuhu väike laps ilmselt omapäi ei tüki."

Veidi enne poisi leidmist said otsijad teada, et väikemeest märkas veerand tundi varem üks tee äärde jääva talu elanik, kuid ta ei teinud omapäi uitavast lapsest välja ja kellelegi sellest teada ei andnud. "Selline ükskõiksus on hämmastav," märkis Dreimann.

Dreimanni sõnul pani kogukonna tahe abistada teda inimeste üle uhkust tundma. "Mul on hea meel, et elanikkond nii aktiivselt kaasa lõi ja nii rohkearvuliselt otsingutesse panustas. Tänan kõiki inimesi, kes perele ja politseile appi tulid ning väikese matkaselli turvaliselt koju aitasid," ütles ta.

Ühtlasi tuletas piirkonnapolitseinik meelde, et laste tegemistel tasub järjepidevalt silma peal hoida. "Loomulikult ei ole võimalik kõiki ohte ennetada, aga lapsevanemad peavad andma endast parima, et neid oleks võimalikult vähe," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles