Pärnu on teel jalgrattaparadiisi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu vana bussijaama asemele kavandatav uus tõotab kujuneda transpordikeskuseks, mis bussiliikluse ja taksoteenuse kõrval kavandab soosivat kohta jalgrattaga liiklejaile.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse juhataja Andrus Kärpuki ja projektijuht Reelika Mitrovski jutust tulevase bussijaama iseloomustamisel kerkisid esile märksõnad, nagu jalgrattaparkla, rattaringlus ja -pesu ning pisiremont. Räägiti isegi rattapakenditest sõiduriista bussis vedamisel. Kõik see tundus niisama põnev ja uudne kui näiteks kassiaedik või lemmikloomade pediküür.

“Esmapilgul võib näida, et bussiliiklust korraldav ettevõte töötab jalgrattakasutajate huve arvestades endale vastu, ometi on jalgrattasõit bussiliiklust toetav tegevus,” selgitas Kärpuk. “Busside kasutamisel on inimestele oluline, et oleks lahendatud nii-öelda viimase miili liikumine ehk teekond kodu ja bussipeatuse vahel.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles